Az Edro III roncsa

Az Edro III.

Ciprus nyugati partjainak népszerű és viszonylag új látványossága az Edro III roncsa, amely szó szerint az oldalán fekszik a parttól néhány méterre.

A legolcsóbb szállodák megtekintése Páfoszban

Ezáltal tökéletesen megközelíthető az Urbex-rajongók és az egyszerű turisták számára, akik csak egy képet szeretnének készíteni a hajóról a partról.

A Sierra Leone lobogója alatt közlekedő hajót az 1960-as években építették norvég hajógyárakban, és működési életének nagy részét Görögország és Ciprus között hajózva töltötte.

A hajó a ciprusi Limasszolból a görögországi Rodosz szigetére tartó útja során egy heves viharban, 2011. október 8-án szenvedett hajótörést Peyia parti város közelében. A kilencfős legénységet kimentették, de a vontatás nehézségei miatt a vontatás tervét határozatlan időre elhalasztották, és a hajó ma is a helyszínen pihen.

A 80 méter hosszú roncs mindössze 5 méterre fekszik a parttól, és a belépési tilalom ellenére sok utazó kedvelt célpontja.

A partról teljesen legálisan lehet fényképezni a hajót.

Hogyan juthat el a roncshoz?

A roncsot csak autóval vagy szervezett kirándulásokon quaddal vagy dzsippel lehet könnyen megközelíteni, amelyek Páfoszban mindenhol elérhetőek.

A roncs a Glyou Nerou utca végén található, amelyet a főútról egy kis tábla jelez. A roncshoz nem talál turistajelzéseket, ezért vezessen lassan, nehogy eltévessze a kanyart.

A tájékozódás megkönnyítése érdekében tekintse meg a Páfoszból induló útvonaltérképet: en.mapy.cz.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Ciprus-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.