Cape Greco

Cape Greco

A Greco-fok a Ciprusi Köztársaság legkeletibb pontja és a sziget egyik leglátogatottabb természetvédelmi területe. Másszon fel a sziklára, és élvezze a nyílt tengerre nyíló felejthetetlen kilátást. Magas sziklaszirtekre vezető ösvényeken mászik fel, ahol egy padon ülve nézheti a végtelen tengert.

A Cape Greco Nemzeti Parkba a belépés ingyenes.

Figyelembe kell venni, hogy a fok legvégére nem lehet feljutni, mivel az a brit hadsereg katonai támaszpontja.

A legolcsóbb szállodák Cipruson

Sziklák, barlangok és kilátás

A Cape Greco rezervátum teljes partszakasza körül van egy kijelölt túraútvonal, amelyen elég kényelmes a gyaloglás, de legalább a tornacipő elengedhetetlen felszerelés. A partvonalat körbesétálva a fő vonzerőt a fotogén csipkézett sziklák, a kis tengeri barlangok és a kilátások jelentik. Különösen a felkelő és lenyugvó nap, a kék tenger és a homoksárga ragadozó sziklák látványa.

A buszmegállótól kb. 1 km-re lévő kilátóponton megtekinthető a Béke emlékműve című érdekes szobor.

Az ösvény helyenként kopár sziklás síkságokon halad, mielőtt az alacsony fenyők illatos erdeibe merülne. A helyszínen összesen 9 jelzett ösvény található; egy térképen alapvetően a helyről kaphatunk képet pl. en.mapy.cz.

Úszás és a tenger

Ne számítson kényelmes strandokra a Cape Grecónál. Úszni valószínűleg a keleti oldalon lehet a Kék lagúnában, egy kis öbölben, ahol kristálytiszta a víz, és ahol a körülmények kiválóak a búvárkodáshoz. A vízhez való hozzáférés azonban nagy és meglehetősen meredek sziklákon keresztül nehézkes.

Hogyan juthat el oda

Ayia Napa és Protaras felől a 101-es és 102-es busszal lehet eljutni, és a Cape Greco megállónál kell leszállni. Ez a busz elviszi Önt az Ayia Napa környéki legjobb strandokhoz is, mint például a Konnos Beach vagy a Fig Tree Bay.

A jegy ára 1,50 eur egy útra, vagy használhatsz napijegyet, lásd az Ayia Napa-i helyszínen található információkat.

Közvetlenül a Cape Grecóhoz is elautózhat, és bárhol ingyenesen parkolhat.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Ciprus-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.