Makronissos strand

Makronissos strand

A Ciprus keleti részén található Ayia Napa üdülőhely számos stranddal büszkélkedhet, amelyek közül néhány Ciprus leghíresebbjei közé tartozik. Az első számú strand a híres Nissi Beach, sokak szerint azonban Ayia Napa valóban legszebb strandja a Makronissos Beach.

  • A finom, világos homok
  • Nagyon sekély víz és fokozatos, sziklák nélküli bejutás a tengerbe
  • Nyugodt, széltől védett tenger
  • Méretei kb. 200 x 150 méter

Szállodák Ayia Napa strandja közelében

Úszási és strandolási lehetőségek

Makronissos strandja már a városon kívül van, csak néhány szálloda veszi körül, egyébként szép vidéki környezetben. Makronissos strandja így sokkal csendesebb, mint Nissi. A strand tulajdonképpen egy kis sziklaszigetet köt össze a partvonallal, így két lagúnát hoz létre - a strand mindkét oldalán lehet úszni.

A strandra nem kell belépődíjat fizetni, és teljes körű szolgáltatásokkal rendelkezik: számos étterem és bár, egy kis aquapark, különböző vízi sportok és tevékenységek kínálata, és természetesen napozóágy- és napernyőbérlés (7,50 eur egy napernyőből és két napozóágyból álló szettért).

Szállodák Makronissos strandja közelében

Számos szálloda és üdülőhely veszi körül a strandot, de Makronissos hírneve a magasabb árak formájában is megéri a levét, amelyek főszezonban 4 0 eur 0 eur-tól kezdődnek éjszakánként 2 fő részére.

Szállítás

A Makronissos strand közel van az Ayia Napán keresztülvezető főúthoz, és közvetlenül a strand mellett ingyenes parkoló áll rendelkezésre. Ez azonban nagyon gyorsan megtelik, és 9 óra körül már nincs hol megállni.

Ezért jobb, ha a buszokat használja, amelyek a strandtól körülbelül 70 méterre állnak meg. Itt állnak meg az InterCity távolsági járatai Larnacából és Nicosiából, valamint az OSEA helyi tömegközlekedés 101-es és 102-es járatai, amelyek az aquaparkba, Ayia Napa központjába, Cape Greco és Protarasba visznek.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Ciprus-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.