Ayia Napa

Ayia Napa

Ciprus egyik legkeresettebb úti célja, Ayia Napa (néha Agia Napa) gyönyörű strandokat, több tucat klubot, koncerteket, aquaparkot vagy hajókirándulást kínál.

Szállodák és szálláshelyek Ayia Napa

Számos szervezett hajókirándulást lehet foglalni, ahol például delfineket lehet látni. Szerelmespároknak ajánljuk a kikötő meglátogatását vagy a sziklák között kiugró Szerelem hídjának megtekintését. Egy másik lehetőség a vidámpark meglátogatása, ahol például az óriáskerékről élvezhetik a kilátást.

Strandok és úszás

Az Ayia Napa körüli zord tengerpart több mint 8 km hosszan finom , világos homokos strandokat kínál az üdülőhely körül. A strandokat itt-ott fotogén sziklák tagolják, és mindegyiket bárok, éttermek, napozóágyak bérlése és a vízi sportok széles választéka veszi körül. Milyen strandokat érdemes meglátogatni Ayia Napa területén?

  • Nissi Beach - Ciprus és az egész Földközi-tenger egyik leghíresebb strandja, amely napközben ideális feltételeket kínál a családok számára, és késő éjszakába nyúló bulizásra. Ez a strand a legnagyobb területű az Ayia Napa környéki strandok közül, és külön mini útmutatót írtunk hozzá.
  • Pantachou Beach - A strand közvetlenül a város központjában található, és többek között tömegközlekedéssel is a legkönnyebben megközelíthető. A Pantachou a legjobb strand a gyermekes családok számára, mivel közel van a központhoz és a tenger nagyon sekély. Nissi után ez a strand a leglátogatottabb és legforgalmasabb az egész környéken.
  • Agia Thekla Beach - Az üdülőhely legnyugatibb strandja azok számára alkalmas, akik nem szeretik a tömeget. Még a főszezonban is csendes, különösen azért, mert távol esik a fő hátországtól. Azonban itt is igénybe vehet minden szükséges strandszolgáltatást.
  • Makronissos Beach - A gyönyörű strand egy kis félszigetet köt össze a szárazfölddel, így a 70 méter hosszú strand mindkét oldaláról lehet úszni. A kis félszigeten egy ókori temetkezési hely régészeti lelőhelyét látogathatja meg. A Makronissos Beach egy tágas strand, és saját mini útikönyvet írtunk hozzá.
  • Landa Beach - Kisebb, szépen parkosított strand Nissi és Makronissos között, amely ideális egy csendesebb napra.
  • Sandy Bay (Vathia Gonia) - A gyönyörű patkó alakú strand egy keskeny, sekély öbölben fekszik, amely védve van a nyílt tenger hullámaitól. Itt vannak a legjobb feltételek a sznorkelezéshez, és ez az egyik legforgalmasabb strand Ayaia Napa-ban.
  • Pernera Beach - Ayia Napa központja és a Nissi Beach között félúton, pálmaligetekkel körülvett kis strand. Tökéletes egy csendes délutánra egy könyvvel a fő eseményektől távol.
  • Kermia Beach - A legkeletibb csendes strand Ayia Napa-tól kb. 4 km-re vonzza azokat, akik szeretik a békés, csendes környezetet egy közvetlenül a tengerparton lévő szállodai üdülőhely létesítményeivel.

Látnivalók és érdekességek

Ayia Napa nemcsak tengerparti célpont, hanem gyönyörű természeti környezettel, valamint egy modern vidámparkkal is büszkélkedhet.

A természeti szépségért a várostól keletre induljon el. A legközelebb a Szerelem hídját találja. A tenger fölött a szárazföldből mintegy 20 méterre kiemelkedő sziklaszirt egy sziklakaput képez, ahová kényelmesen felsétálhat, és gyönyörű kilátást élvezhet a tengerre.

Még távolabb, Ciprus keleti csücske felé található a nemzeti park. Cape Greco a tengeri barlangokkal Sea Caves. Kattintson a nevekre a részletek elolvasásához.

Másrészt Ayia Napától mintegy 8 km-re nyugatra található egy nagy vízipark. WaterWorld Themed Waterpark.

Szállás

Ayia Napa az 1. számú tengerparti üdülőhely Cipruson, így mindenféle típusú szállás közül választhat. Olcsó apartmankomplexumok 55 eur körüli éjszakánkénti árakkal egy stúdióért, valamint nagy szállodai üdülőhelyek közvetlenül a tengerparton, amelyeket főszezonban már 115 eur körüli éjszakánkénti áraktól kaphat 2 fő részére.

Szállodák és szálláshelyek Ayia Napa városában

A könnyebb tájékozódás érdekében íme néhány tipp a konkrét szálláshelyekkel kapcsolatban:

Szállítás

Ha Ayia Napa felé tartasz bérelt autóval, könnyen eljuthatsz ide közvetlenül Lárnakából, amely 44 km-re van egy kényelmes autópályán keresztül. Az "Ayia Napa" feliratú útjelző tábla már Lárnakában megjelenik, és gyakorlatilag lehetetlen eltévedni. A strandoknál a legtöbb nyilvános parkolóhely ingyenes.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat Cipruson

A városközi közlekedést az Inter City buszok biztosítják a következő célállomásokról.

Ahelyi buszokat az OSEA üzemelteti. Az egyszeri jegy ára 1,50 eur, az egész napos jegy Ayia Napa és környéke tömegközlekedésére (az OSEA által) 5 eur. A jegyeket csak készpénzzel lehet megvásárolni a sofőrnél.

A 15 eurós napijegy is érvényes a Cipruson közlekedő valamennyi helyközi járatra, valamint Larnaca, Nicosia, Páfosz, Limassol és Famagusta térségében, beleértve Ayia Napa-t is, a tömegközlekedésre.

Az összes Ayia Napa-i buszjárat listája és térképe: osea.com.cy/en/bus-routes.

A WaterWorld aquaparktól a Nissi Beachen, a városközponton, Cape Grecón és a szomszédos Protaras üdülőhelyen keresztül a fő útvonalon a 101-es és 102-es járatokat használja, amelyek óránként egyszer közlekednek. Sok szakaszon azonban más helyi járatok is erősítik a járatokat, így Ayia Napán belül általában nem kell 20 percnél többet várni egy buszra.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Ciprus-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.