Korzika - mi a teendő

Korzika

Milyen tevékenységek miatt érdemes Korzikára utazni, és hogyan lehet a legjobban szórakozni a szigeten? Olvass tovább ebben a fejezetben.

Túrázás

Korzika sűrű túraútvonal-hálózattal rendelkezik, jól karbantartott túraházakkal. A különböző nehézségű útvonalak széles választéka áll rendelkezésre, mind a gyermekes családok, mind a kihívást jelentő átkeléseket kedvelők számára.

Élvezheti a rövid egynapos túrákat, akár olyan sétákat is, amelyek nem tartanak tovább 30 percnél az autótól, valamint a kihívást jelentő többnapos túrákat, amelyek Európa leghíresebb túrái közé tartoznak.

Íme néhány személyes tipp a legjobb korzikai túrákhoz.

GR20

A GR20 az egyik legnagyobb kihívást jelentő túraútvonal Európában. Északról délre szeli át Korzikát, 180 km hosszú, és a teljesítéséhez legalább 15 napra van szükség, a kondíciótól függően. Az út két részből áll - az északi, Calenzana és Vizzavona közötti részből, valamint a déli, Vizzavona és Conca közötti részből. Az útvonal teljes szintemelkedése 11 000 m. A túra meglehetősen forgalmas, és a legtöbb expedíció északról dél felé halad rajta.

A túrával kapcsolatos további információkért lásd: le-gr20.fr.

Rövidebb könnyű túrák

Bár Korzika egy nagyon hegyvidéki sziget, amely különösen azoknak ideális, akik a nagyobb kihívást jelentő útvonalakat kedvelik, a kevésbé edzett túrázók is megtalálják itt az utat.

 • Lac de Nino - Egy laza 10 km-es túraútvonal, amelyet akár gyerekek is teljesíthetnek, egy fennsíkra vezet fel egy több mint 1800 méter magasan fekvő tóhoz.
 • Spelunca - a híres mély kanyonba, ahol a folyó tombol és lélegzetelállító kilátás nyílik, de a 7 km-es túraútvonal szinte bárki számára járható.
 • Bavella - Korzika déli részének túraközpontja vadnak tűnő, tűhegyes sziklákra nyílik kilátás, és számos könnyű, többnaposra bővíthető útvonalat kínál
 • Casade des Anglais - a híres vízesések kiválóan és könnyen megközelíthetőek a Vizzavona állomásról induló 6 km-es útvonalon (oda-vissza)
 • Figarella - idilli erdős völgy, tele patakokkal és rövidebb gyalogos útvonalakkal.

Középhaladó egynapos túrák

Ha jártas vagy a hegyi gyaloglásban, de nincs mászási tapasztalatod, akkor Korzika a legszélesebb választékot kínálja számodra. A legjobb középhaladó túrák közül a következőket választanánk:

 • Manganello - véleményünk szerint a több száz vízesés közül a legszebb, Tettone állomástól 18 km-es út vezet hozzájuk.
 • Lac de Melu - a Korzika második legmagasabb hegye alatti hegylabdapár Korzika legszebb helyei közé tartozik, az 5 km-es túra pedig a könnyebbek közé tartozik.

Kihívást jelentő egynapos túrák

Vágj neki a magaslatoknak, és hódítsd meg a korzikai hegyeket. Az útvonalak kihívást jelentenek, de hegymászófelszerelés nélkül is teljesíthetőek.

 • Monte Cinto - Korzika legmagasabb hegye két irányból is megközelíthető, a túra és az ereszkedés 8-12 órát vesz igénybe.
 • Monte Rotondo - a második legmagasabb hegy, ahonnan a legszebb kilátás nyílik, rendkívül meredek emelkedővel rendelkezik, összesen körülbelül 10 órát vesz igénybe a hegy megmászása és leereszkedése.

Strandok és úszás

Korzikán mindenféle strandot találsz. Kicsi, nagy, homokos, sziklás, híres strandok minden felszereléssel, valamint festői, elhagyatott strandok, ahol egyedül lehetsz. Hogy segítsük a tájékozódást, összeállítottunk egy listát Korzika legszebb strandjairól.

A legjobb tengerparti szállodák megtekintése

TOP 7 legszebb strand Korzika legszebb strandjai

 • Santa Giulia - Általában a legszebbnek tartott Korzika egzotikus megjelenése és teljes felszereltsége miatt, Porto-Vecchio közelében található.
 • Palombaggia - Korzika egyik leghíresebb strandja Porto-Vecchio közelében, egy kicsit olyan, mint egy karibi paradicsom.
 • Rondinara - a Porto-Vecchio térségében található strand egy patkó alakú öbölben, amely nyugodt és meleg vizéről ismert.
 • Saleccia - egy távoli strand Korzika északi részén, amely Saint-Florentből hajóval közelíthető meg.
 • Calvi - a város legszebb strandja egy ősi fellegvár hátterével.
 • Roccapina - Bonifaciótól nyugatra fekvő eldugott strand, gyönyörű tájjal és kilátással a régi genovai toronyból.
 • Lotu - egy másik távoli strand Korzika északi részén, amelyet Saint-Florentből hajóval lehet megközelíteni.

Kerékpározás vagy Korzika kerékpárral

Az országúti kerékpározás, a nyugodt hegyi kerékpározás és az extrém downhill kerékpározás mind-mind megtalálható Korzikán.

A kerékpározáshoz tökéletes helyek Korzikán: Castagniccia, Casinca, Cap Corse, a belföldi hegyek, Alta Rocca, La Balagne és a nyugati part Porto és Calvi vagy Ajaccio és Propriano között.

A szigeten több kerékpárkölcsönző cég is működik, például: Bcyclet Corse, Bike-Rental-Corsica, Wild Machja.

Vízi sportok.

Korzika szintén rengeteg vízi sportolási lehetőséget kínál. Számos strandon találhatók vízi sportközpontok, ahol a szükséges felszereléseket kölcsönözni lehet. Például felfedezheti a partokat kajakkal vagy evezőlappal.

Korzika akkor is sokat kínál, ha szeret búvárkodni. A sziget körül számos hajóroncs található, és gazdag a víz alatti élet. A legjobb búvárszezon májustól októberig tart.

A szörfözés, a széllovaglás és a kitesurf rajongói is megtalálhatják itt a számításukat. A szörfözés ideális helyszínei Capo di Feno és Algajola.

Ha ki szeretné próbálni a raftingot, akkor a Golo-völgy vagy Tavignano felé vegye az irányt.

Látnivalók

Korzika rengeteg történelmi szempontból érdekes látnivalót kínál.

Korzika leghíresebb szülöttjére, Bonaparte Napóleonra, valamint a genovaiak által a 16. században a sziget körül épített őrtornyokra, fellegvárakra, történelmi maggal rendelkező városokra és megalitikus épületekre vonatkozó utalások találhatók Korzikán szétszórva.

Mászás

Korzikán több tucatnyi hegymászóhely található. A legtöbb ilyen helyszín a sziget középső vagy déli részén található. Ezek közül a leghíresebb az Aiguilles de Bavella területe. Más népszerű területek közé tartoznak Restonica, Roccapina, Paqlia Orba vagy Caporalinu hegyi völgyei.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.