Figarella

Figarella

A Figarella folyó völgye, amely a legmagasabb hegy, a Monte Cinto alatti masszívumoktól észak felé, Calvi felé folyik, az egyik legnépszerűbb hely a túrázásra és a hegyi medencékben való fürdőzésre.

Keresse meg a legolcsóbb szállást Korzikán

Természetes medencék és túrázás

A völgy fő látványossága a Figarella folyó természetes medencéi, amelyeket hatalmas sziklák és üledéklerakódások alakítottak ki. Frissüljön fel ezekben a természetes medencékben is. A sűrűn erdős völgy gyönyörű környezetével jutalmazzák, ahol a ritkuló fák koronái között a 2,5 km magas Korzikai-hegységre pillanthat.

A természetes medencék (Piscinas Naturelles) gyakorlatilag a Figarella folyó felső folyásánál minden korlátozás nélkül, ingyenesen látogathatók.

Ezenkívül a völgy felső részébe vezető út végén számos jelzett túraútvonalon sétálhatunk a folyó mentén, valamint magasan a hegyekben.

A Figarella mentén vezető túraútvonalak térképe megtalálható például a könnyen áttekinthető weboldalon. en.mapy.cz.

Szállás a vidéken

A völgy szívében, közvetlenül a Figarella folyó partján található egy gyönyörű szálloda. Auberge De La Foret Bonifatu, a környék egyik legjobb fekvésével. További szálláshelyeket keressen a közeli nagyvárosban, Calviban.

Hogyan juthat el oda?

A túraútvonalak és a természetes medencék kiindulópontja autóval egy keskeny, de aszfaltozott úton érhető el, amely Calvitól 20 km-re található.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.