Asco

Asco Valley

A több mint 30 km hosszú Asco folyó völgye az út közepén található azonos nevű faluval Korzika egyik legszebb vidéke, és a vad hegyi folyón való túrázás és rafting népszerű helyszíne.

A 10 legjobb szálloda Korzika területén

Az Asco-kanyon Ponte Leccia település közelében kezdődik, és több mint 1400 méteres magasságban, Haut-Ascónál ér véget, ahonnan túrák indulnak a Monte Cintóra, Korzika legmagasabb hegyére.

Túrázás

A legnépszerűbb útvonal Asco faluból indul, először meredeken, néhány száz métert ereszkedik le a szurdok aljára, a folyóhoz, amelyen egy több száz éves, a Genovai Köztársaság idejéből származó kőhídon kelünk át. Innen egy jelzett ösvényt követünk felfelé az egyik mellékvölgyben, ameddig csak lehet.

Az ösvény magasan a hegyek közé vezet, a Capo di a Muccicosa és a Capo Razino közötti nyeregbe. Ugyanezen az útvonalon tér vissza.

Drámai tájban gyönyörködhet: a nagy sziklákon át szűk szurdokokon átgördülő, tomboló folyók, a háttérben monumentális hegyek és gyakori fenyőerdők, amelyeken keresztülhalad.

A fő Asco-völgy aztán rövid sétákat kínál az úttól a folyóig, amit a sok folyómedence egyikében való fürdőzéssel kombinálhatunk.

Szállás Asco

Szállást közvetlenül Asco falujában találunk két kedves vendégházban, 92 eur és 110 eur közötti éjszakánkénti árakkal. Választhat az Acropole Asco és a vendégház között. Résidence "E CIME".

További ajánlatok találhatók Moltifao falu közelében, a völgy alsó részén.

Hogyan juthat el az Asco-völgybe?

A D147-es számú aszfaltút az egész kanyonon keresztül vezet, és Ponte Leccia település közelében leválik a T30-as főútról. Az Asco-völgy legmagasabb részeire fel lehet hajtani.

Bastia és Asco között kb. 67 km-t, míg Ajaccio felől 120 km-t kell megtenni.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.