Corte

Corte

Corte városa Korzika szívében fekszik, és minden oldalról hegyek veszik körül. Corte az egyetlen korzikai város a szárazföld belsejében, amelyet fellegvárral erősítettek meg.

Az erődből szép kilátás nyílik a környező hegyekre és a Restonica és Tavignano folyók völgyére. A fellegvárban található a Musée de la Corse (Korzikai Múzeum), ahol számos érdekes tényt és részletet tudhat meg Korzikáról.

Találja meg a legjobb hotelt Corte területén

Corte ad otthont Korzika egyetlen egyetemének, az Università di Corsica Pasquale Paolinak is. Corte városát ma is Korzika nem hivatalos fővárosaként emlegetik.

Látnivalók és látnivalók

Több oka is van annak, hogy a büszke Corte az egyik leghíresebb város. Szinte Korzika közepén való elhelyezkedése miatt a sziget minden szegletéből megközelíthető, és a várost körülvevő hegyeknek köszönhetően történelmileg olyan hely volt, amely könnyen védhető volt a támadások ellen.

Citadella

A központi műemlék kétségtelenül a Corte-i citadella, amelyet egy keskeny sziklacsúcson való elhelyezkedése miatt "Sasfészek"-nek is neveznek.

Már 1419-ben épült itt egy védelmi erődítmény, a 18. század második felében pedig egy több épületből és palotából álló citadella épült az erődítmény belsejében.

A 18. században Corte valóban nagy történelmi események színhelye volt. A genovaiakkal vívott sikeres csaták sorozata után 1755-ben Pasquale Paoli korzikai tábornok megalapította a független Korzikai Köztársaságot, és Corte lett a fővárosa. A független állam azonban nem tartott sokáig, és már 1769-ben elfoglalták a franciák XV. Lajos alatt, akik nagymértékben kibővítették a fellegvárat.

  • Belépő: a szomszédos Korzikai Múzeumba szóló belépővel együtt 5,50 euróért.
  • A múzeum hivatalos honlapja: museudiacorsica.corsica

Túrázás a hegyekben

Corte-t hegyek veszik körül, amelyek magassága eléri az 1900 métert, a folyók és patakok pedig szalagszerűen szövődnek közöttük a mély, erdős völgyekben. Ez természetesen ideális feltételeket teremt a túrázáshoz.

Az egyik legnépszerűbb útvonal minden bizonnyal a Le Tavignano mély völgyén át vezető kényelmes, többé-kevésbé sík ösvény. A túraútvonalakat például a következő oldalon találja meg mapy.cz.

Szállás Corte

Corte stratégiai elhelyezkedésének köszönhetően, közvetlenül Korzika közepén, az egyik legkedveltebb szálláshely. A szállodaárak itt alacsonyabbak, mint a tengerparton, és egy éjszakát egy kétágyas szobában már 59 eurótól meg lehet vásárolni.

Konkrét tippeket is adunk a legjobb ajánlatokról:

  • Hotel de La Paix ** - egy klasszikus nagy szálloda, amely nem sértődik meg, de alacsony árakkal örvendeztet meg.
  • Hôtel U Passa Tempu - egy szálloda közvetlenül Corte központjában, nagyon jó minősítéssel
  • Casa Petra - egy kis privát apartman, amely az egyik legjobb Corte-ban

Hogyan juthat el Corte városába?

Ha szeretné alaposan felfedezni a környező hegyeket, akkor a legjobb és valójában az egyetlen lehetőség Corte-ba eljutni autóval. Ajaccio városából 80 km-re, míg Bastiából 70 km-re van.

Hasonlítsa össze az autókölcsönző árait

Ha elég Corte-ban megszállnia, vonattal is könnyen eljuthat a városba. Ugyanis itt halad át a korzikai fő vasútvonal, amely Ajacciót köti össze Bastiával.

  • Ajaccio. 12 euró
  • Bastia: Az út 2 órát vesz igénybe és kb. 10 eur-ba kerül.
  • Hivatalos weboldal: cf-corse.corsica/horaires

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.