Korzika - hol aludjak

Korzika

Korzikára utazik nyaralni? Tudja meg, hogy mely helyek és városok a legjobb, legolcsóbb és legpraktikusabb szálláshelyek Korzikán.

Hol szálljon meg Korzikán

Korzikán minden árkategóriában találhat szállást. A luxusapartmanoktól vagy szállodáktól kezdve a családi panziókig, nyaralókig, kempingekig vagy hegyi faházakig.

A nyugati part általában drágább, mint a keleti part, mivel az is turistásabb. Korzika középső, a tengertől távolabb eső részein olcsóbb szállást is találhat, ami egyáltalán nem biztos, hogy számít, ha elsősorban városnézés és túrázás céljából utazik Korzikára.

Mint a világon bárhol máshol, a szigeten is megtalálhatod az összes elérhető szállást ezeken a klasszikus portálokon:

Szálláskeresés a booking.com-on

Nagyobb városok

Bármelyik korzikai városról "nagy" városként beszélni mindig is túlzás lesz, de ha szereti a városi nyüzsgést és a teljes felszereltséget kéznél van, két igazi város közül választhat.

Ajaccio

A nyugati parton fekvő Ajaccio Korzika fő közigazgatási és kulturális központja, és az egyik kiindulópontja a tengerpartokra és a hegyekbe való utazásnak. Az itteni szállodák azonban drágábbak, a főszezonban átlagosan 128 eur 165 eur körüli éjszakánként.

Bastia

Az északkeleti Bastia a fő belépési pont Korzikára. A helyi repülőtérre érkezik a legtöbb akciós ajánlat, és az összes Olaszországból érkező komp is ide érkezik. A legjobb strandoktól vagy hegyektől való viszonylagos távolsága miatt ideális 1 vagy 2 éjszakás szállásnak az érkezéskor vagy az indulás előtt.

Az árak itt alacsonyabbak, mint Ajaccióban, számítson 92 eur 110 eur körüli szállásra .

Nagyobb tengerparti üdülőhelyek

Korzikán nem találunk hatalmas üdülőhelyeket, ahol az üdülőhelyek és nagy szállodák kiterjedt komplexumai találhatók. A legtöbb strand csendesebb, de ha nem akarja megfosztani magát a számos étterem, sétálóutca és szupermarket nyújtotta kényelemtől, válasszon szállást valamelyik nagyobb üdülőhelyen:

Porto-Vecchio

Porto-Vecchio a leghíresebb üdülőhely, amely körül a legszebb strandok találhatók. És mivel közvetlenül ezeken a strandokon nincs sok szálláshely, általában Porto-Vecchioban száll meg. A kisebb szállodákban már 92 eurótól kaphatsz egy éjszakát, a nagyobbak 147 eurós árakkal indulnak.

Bonifacio

A legdélebbre fekvő Bonifacio talán nem igazi üdülőhely hosszú strandokkal, de Korzika egyik legszebb történelmi városa, és ideális kiindulópontként szolgál a déli part mentén található strandok bejárásához. A városka a drágább helyek közé tartozik, az árak 110 eur és 147 eur közötti éjszakánként.

Calvi

Calvi Korzika északi részének legnagyobb üdülőhelye és gyönyörű történelmi városa. A város körül (de közvetlenül a központban is) főként hosszabb, nyílt strandokat találunk szép természeti környezetben. A szállás itt valamivel olcsóbb lesz, mint a déli üdülőhelyeken (73 eur és 110 eur között éjszakánként).

Propriano

Propriano Korzika délnyugati részének egyik legnépszerűbb üdülőhelye, strandokkal közvetlenül a városban és a környező kisebb öblökben. Maga Propriano központja nagyon élénk, de a környező terület Korzika egyik csendesebb része, gyönyörű, hullámzó környezetben. Az árak Calviéhoz hasonlóan 73 eur és 128 eur között mozognak éjszakánként.

L'Île-Rousse

L'Île-Rousse, egy nagy kikötővel rendelkező város Korzika északi részén, Calvi közelében, talán nem rendelkezik ilyen szép városi strandokkal, de a környéken találkozhat Bodri, Lozari, Ostriconi vagy Aregno gyönyörű strandjaival, és különösen, ha Franciaországból komphajóval érkezik, ez a város ideális szálláshely.

Saint-Florent

Saint-Florent egy kissé elmaradott halászváros Korzika északi részén, kedvező árú szállodákkal 73 eur 92 eur körül . Önmagában nincs sok strandja, de kiindulópontként szolgál a Korzika északi részének legszebb strandjaihoz vezető hajókirándulásokhoz: Lotu és Saleccia.

Moriani Plage

Moriani Plage Korzika keleti partjának legnagyobb üdülőhelye, ahol a hosszú, egyenes strandok és a tipikus hullámzó nyaralás szerelmesei is megtalálják a számításukat. Az árak itt alacsonyabbak, mint más üdülőhelyeken, és még a főszezonban is 110 eurónál olcsóbban kaphat egy éjszakát egy közvetlenül a tengerparton lévő szállodában.

Kisebb üdülőhelyek a semmi közepén

Ha az isteni nyugalmat és a kis üdülőhelyeket kedveli, néhány szállodával, panzióval, néhány étteremmel és alapvető szolgáltatásokkal, Korzikán nem fog csalódni.

Porto-Ota

Az egyik legszebb és legnépszerűbb kis üdülőhely, Porto-Ota a nyugati parton található, és ideális kiindulópontként szolgál nemcsak a strandok, hanem a környéken bőven található természeti látnivalók kirándulásaihoz is. Alig néhány kilométerre található a híres Calanques de Piana partszakasz vagy a Spelunca-szurdok.

Galéria

Galéria egy apró falucska, több étteremmel és szállodával egy gyönyörű öbölben, távol a civilizáció nyüzsgésétől. Ez az üdülőhely az egyik legeldugottabb, mégis teljes körű ellátást nyújt, beleértve egy szupermarketet is.

Cargése

A Korzika nyugati csücskében található Cargése-t számos gyönyörű strand veszi körül öblökben, amelyek autóval jól megközelíthetők, de egy kicsit a fő turistaáramoktól is távol esnek. Ez magára a csendes Cargése városra is igaz, néhány szállodával, néhány szupermarkettel és étteremmel. Mindez egy gyönyörű dombos tengerparti környezetben található.

Hegyi városok

Korzikán elsősorban a hegyekben való túrázás a célod? Akkor irány a sziget középső részei, és válasszon szállást a legtöbb túraútvonallal és látnivalóval rendelkező települések egyikében. Ennek anyagi előnyei is vannak: a tengertől távolabb eső szállások átlagosan körülbelül 10-20%-kal olcsóbbak, mint a fő üdülőhelyeken.

Corte

Corte Korzika egyik fő turisztikai központja, és történelmi központjával a sziget egyik fő látványossága. A város a híres Restonica-völgy elején fekszik, ahonnan számos túraútvonal vezet a hegyekbe. Ezen kívül Corte egy népszerű vasútvonal közepén fekszik, és népszerű hely mind egynapos megállók, mind egyhetes tartózkodásra.

Asco-völgy

Az Asco-völgy a Korzikai-hegység északi részeinek fő turisztikai központja, beleértve a legmagasabb hegyet , a Monte Cintót is. A völgyben nem találunk nagyvárosokat, de számos kis falut, rengeteg magánlakással, vendégházzal és kis szállodával.

Zonza

Zonza délen fekszik, és a Bavella területére irányuló kirándulások turisztikai központjaként funkcionál, ahol egyedülálló sziklaformációk, vízesések és számos túraútvonal található. Kisebb szállodák és panziók nemcsak Zonzában, hanem a közvetlen környezetében lévő számos faluban is találhatók.

Kemping és kemping

Korzikán tilos a szabad kempingezés, de a sziget egész területén bőségesen kialakított kempingeket igénybe lehet venni. A túraútvonalak mentén jól karbantartott kirándulóházak találhatók. Ezek a kunyhók általában érkezési sorrendben működnek. Ha azonban nagy a zsúfoltság, a legtöbb esetben a kunyhók körül is lehet táborozni.

A korzikai kempingek listáját például a corseweb.corsica oldalon találja.

Hotelárak Korzikán és mikor érdemes foglalni?

Korzika Európa egyik legdrágább úti célja, a nyári szezonban 0 eur 0 eur és 147 eur közötti árakkal kell számolni éjszakánként egy kétágyas szobában egy normál 3*-os szállodában. A legalacsonyabb árak, amelyeket kisebb üdülőhelyeken vagy a hegyekben kaphat, 66 eur körül vannak éjszakánként, ennél alacsonyabbak csak az abszolút kivételes esetekben.

Keresse meg a legolcsóbb szállást Korzika területén

Augusztusban, amikor Franciaországban és Olaszországban is szünetelnek a nyaralások, de a téli hónapokban is gondot okozhat szállást találni, amikor a szálláshelyek zárva vannak.

Különösen augusztusra a tengerparti szállások 95%-át több mint egy évre előre lefoglalják, a maradékok árai pedig az egekbe szöknek.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.