Lotu strand

Plage du Lot

Az eldugottabb strandok kedvelői Korzika északi partvidékét fogják élvezni. A nagyobb és híresebb Saleccia strandtól nem messze, Agriates sivatagos táján található a kisebb Lotu strand, amelyet tiszta türkizkék víz és finom fehér homok díszít.

Válasszon szállodát a tengerparton

A civilizációtól való távoli fekvése ellenére a strand népszerű, és a főszezonban korlátozott mérete miatt elég zsúfolt lehet.

Úszási és strandolási lehetőségek

A tenger itt gyönyörűen tiszta és nyugodt, a bejárat pedig nagyon szelíd és biztonságos. A közelben egy kis édesvízi lagúna és egy szárazabb, bozótos növényzettel borított sziklás táj található, amely éles kontrasztot alkot a tenger vizének élénk kék színével.

Egyéb létesítményeket itt nem találsz, nincsenek éttermek vagy napozóágy-kölcsönző, és a főszezonban időnként hideg italok árusai is vannak, de mindenképpen hozz magaddal készleteket egy napra.

Hogyan juthat el a strandra?

A legnépszerűbb közlekedési eszköz a Saint-Florent városából induló rendszeres kompjárat, amely egy nagyobb, 220 fő befogadására alkalmas hajót üzemeltet. A szolgáltatást a Le Popeye üzemelteti, és többféle lehetőség közül választhatunk:

  • Saint-Florent - Lotu oda-vissza: 20 eur (július, augusztus, szeptember első hete) vagy 18 eur (április, május, június, szeptember többi része).
  • Kombinált utazás Saleccia strandjával: 35 euró (július, augusztus, szeptember első hete) vagy 33 euró (április, május, június, szeptember többi része).

Lotu és Saleccia strandjai között csak kisebb motorcsónakok közlekednek.

Az alternatív autós útvonal egy földes homokos úton vezet, és a nagy kátyúk miatt hagyományos autók számára nem ajánlott.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.