Korzika - Időjárás és a legjobb utazási idő

Korzika

Korzika éghajlata klasszikus mediterrán, enyhe téllel és forró nyárral. A tengerszint feletti magasság növekedésével az éghajlat jelentősen megváltozik, a hőmérséklet gyorsan csökken, a csapadék pedig növekszik. A hegyekben télen nagy mennyiségű hó esik, és egyes helyeken egész évben tart.

Mindig szem előtt kell tartani, hogy a sziget közepén a hőmérséklet 6-10 °C-kal alacsonyabb lehet, mint a tengerparton.

Korzika nagyon hegyvidéki domborzata miatt egész évben zöld, és valahol mindig van csapadék a szigeten, még a legmelegebb nyáron is.

A Korzikára szóló repülőjegyek árainak összehasonlítása

Korzikán mind a négy évszak előfordul, bár a tengerparton enyhébbek a különbségek, mint a mi szélességi körünkön.

A tél a tengerparton általában enyhe, 10°C körüli hőmérsékletű, és nagyon csapadékos és esős is. A középső hegyekben gyakran nagy mennyiségű hó esik.

Atavasz és az ősz hasonló jellemzőkkel bír, kellemes, 20 °C körüli hőmérsékletekkel, de az ősz általában sokkal csapadékosabb, mint a tavasz.

A korzikainyarak nagyon melegek, de a hegyvonulatok miatt gyakran fúj a szél vagy felhők vannak az égen, ami elviselhetőbbé teszi az éghajlatot, mint a Földközi-tenger más részein.

Korzika az év folyamán

Milyen a hőmérséklet az egyes hónapokban, és mikor esik a legtöbb eső?

Időjárás januárban

Januárban 9 °C körüli nappali átlaghőmérsékletre és gyakori esőzésekre számíthatunk, amelyek egyenletesen fordulnak elő a sziget peremén. A hegyekben eső helyett havazik, nagyon gyakran 700 méter körüli magasságból.

A tengerparton hideg szél fúj, és a januári időjárás az év legcsapadékosabbjai közé tartozik.

Időjárás februárban

Február időjárása gyakorlatilag nem különbözik a januártól. A hőmérséklet továbbra is az alacsony 9 °C-os tartományban mozog, átlagosan valamivel kevesebb eső esik, de legalább minden harmadik nap előfordulnak záporok, a hegyekben pedig havazik. A tengerszint feletti 1000 méteres magasságban februárban akár egy méteres hó is lehet.

Időjárás márciusban

A március már kezd mediterrán tavasznak tűnni. A hőmérséklet 15 °C-ig emelkedik, az eső egyre kevesebb lesz, és csak időnként fordulnak elő záporok, bár a hegyekben akár napokig is eshet, és a középső hegyvidék legmagasabb részein még mindig havazik.

Mindenesetre a reggelek és az esték még mindig nagyon hidegek, ezért téli ruházatot kell csomagolni.

Időjárás áprilisban

Az április tipikusan tavaszi hónap, ahogyan azt a mi területünkön ismerjük. Az átlaghőmérséklet 17 °C körül van, és a nap nagy részében süt a nap, de ezt gyakran egy gyors időjárás-változással, egy-egy heves záporral tarkított zivatarral tarkítják, de ez olyan gyorsan elmúlik, ahogy jött.

Az áprilisi időjárás kirándulásra ösztönöz a még kihalt látnivalókhoz.

Májusi időjárás

A májusi időjárás Korzikán gyönyörű. A hőmérséklet normális 22°C-ra emelkedik, a záporok száma jelentősen csökken, és a zivatarok hossza is rövidül. A vidék a csapadékos tél és tavasz után gyönyörűen buja zöld és virágzó, de a napsütéstől is felélénkült.

A május ideális a kerékpározáshoz és a túrázáshoz.

Időjárás júniusban

Júniusban a tavaszi kellemes, 22 °C körüli hőmérsékletet mutathatja be, de a tengerparton egyre gyakoribbá válnak a nyári záporok, a hőmérséklet akár 28 °C körüli is lehet. A sziget északkeleti és délkeleti részén érezhetően melegebb van.

A záporok ritkák, bár a hegyekben mindig lehet számítani zivatarokra, de ezek általában csak rövid ideig, percek alatt lezajlanak.

Időjárás júliusban

Július a legszárazabb hónap Korzikán, amikor az eső nagyon ritka, és még a hegyekben sem fordul elő rendszeresen. Az átlaghőmérséklet a tengerparton 27 °C-ra , a hegyekben 20 °C körülire emelkedik.

A 32 °C feletti szélsőséges hőmérsékleti értékek sem ritkák, és július egyszerűen ideális hónap a tengerparti nyaraláshoz.

Foglalja le előre nyári tartózkodását

Időjárás augusztusban

Augusztus statisztikailag az év legmelegebb hónapja. A tengerparton az átlagos hőmérséklet 28 °C körül alakul, de a 33 °C feletti hőmérséklet sem kivétel. A hegyekben azonban mindig lehűlhet, mielőtt elérik a hegyeket, ahol a hőmérséklet ritkán emelkedik 26 °C fölé.

Nem kell aggódnia, hogy akár egy teljes napot is kihagy. A csapadék főként esti és éjszakai zivatarok formájában érkezik, amelyek a hegyekben ijesztőek lehetnek, de nem befolyásolják a napi menetrendet.

Időjárás szeptemberben

Korzikán a szeptember még mindig tökéletes hónap a nyári nyaraláshoz. A levegő hőmérséklete 26°C körül mozog, és a tenger is csak nagyon lassan hűl le, még szeptember vége felé is hasonlóan meleg van, mint nyár közepén.

Időnként rövid záporokra lehet számítani, de általában csak néhány percig tartanak az esti órákban.

Időjárás októberben

Október folyamán az ősz teljes erővel rátör Korzikára. Míg a hónap első fele gyakran még tiszta nyár, 20 és 25 °C közötti hőmérsékletekkel, október vége felé a hőmérséklet 20 °C alá csökken, és sok zápor fordul elő, különösen Korzika északi és keleti felén.

Bár az eső ritkán tart egész nap egyhuzamban, októberben a legnagyobb az esélye annak, hogy megázik az ember az egész évben.

Időjárás novemberben

A november szintén nagyon csapadékos hónap, gyakoriak a záporok, a hegyek felől hideg szél kezd fújni, és a hegyek legmagasabb részein rendszeresen havazik.

A tengerpart mentén azonban a hőmérséklet még mindig kellemes 16 °C-os.

Decemberi időjárás

December a tél első hónapja, de az időjárás itt inkább az őszre hasonlít. A hőmérséklet ritkán csökken 13 °C alá, gyakran esik az eső, és gyakran felhős az idő, bár itt sokkal gyakrabban süt a nap, mint Közép-Európában.

Az 1000 méter feletti hegyekben eső helyett rendszeresen havazik.

Hőmérsékleti táblázat az év folyamán

Korzika - Hasonló időjárás az egész szigeten

Hónap
Időjárás
Air
Január
napos
14 °C
Február
napos
14 °C
március
napos
16 °C
Április
napos
19 °C
talán
nap
25 °C
Június
nap
31 °C
Július
nap
33 °C
Augusztus
nap
33 °C
Szeptember
nap
33 °C
Október
napos
27 °C
November
eső
19 °C
December
eső
15 °C
Hónap
Időjárás
Air
Január
t.destination.weather.conditionOptions.
14 °C
Február
t.destination.weather.conditionOptions.
13 °C
március
t.destination.weather.conditionOptions.
14 °C
Április
t.destination.weather.conditionOptions.
15 °C
talán
t.destination.weather.conditionOptions.
17 °C
Június
t.destination.weather.conditionOptions.
21 °C
Július
t.destination.weather.conditionOptions.
25 °C
Augusztus
t.destination.weather.conditionOptions.
26 °C
Szeptember
t.destination.weather.conditionOptions.
24 °C
Október
t.destination.weather.conditionOptions.
21 °C
November
t.destination.weather.conditionOptions.
18 °C
December
t.destination.weather.conditionOptions.
15 °C

Mikor kell költözni Korzika

Ha felfedezőútra indul a szigetre, a tavasz, a nyár vége és az ősz eleje az ideális időszak Korzika meglátogatására.

Ilyenkor elkerülheti a nyári hónapok nagy hőségét, valamint a turisták csúcsforgalmát. Emellett a nyári hónapokban az árak is magasabbak, mint az előszezonban, ez különösen a szállásdíjakban mutatkozik meg.

Ha a fürdőzés a fő célod, akkor június második felében, júliusban vagy szeptemberben indulj Korzikára. Korzika augusztusban a legforgalmasabb, amikor a franciák és olaszok nagy számban érkeznek nyaralni. Ezt a hónapot ideális elkerülni, mivel ez a legdrágább hónap minden szolgáltatás tekintetében.

Autóbérleti díjak összehasonlítása

Ha Korzikát teljesen turistáktól mentesen szeretné megtapasztalni, nyugodtan jöjjön télen, ha nem bánja, ha esik egy kis eső és hó. A bérautóárak nagyon alacsonyak, akárcsak a szállásárak, bár a kínálat korlátozott, mivel sok szálloda télire bezár. A repülőjegyek viszont télen drágák, mivel nagyon kevés járat van.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.