Korzika - minden az autókölcsönzésről

Korzika

A tömegközlekedés Korzikán az egyik legrosszabb Európában, ami a járatsűrűséget és a kiszolgált helyeket illeti (lásd a Közlekedés című részt), így Korzika felfedezésének gyakorlatilag egyetlen módja az autó bérlése.

Korzikán is érvényesek az autóbérlésre vonatkozó általános irányelvek, és ha új vagy ebben a szegmensben, olvasd el a Hogyan béreljünk autót külföldön először című cikkünket.

Hol, mikor és hogyan foglaljon autót Korzikán

Ha autókölcsönzőknél kell autót foglalni, minél korábban foglal, annál olcsóbb lesz. Ez különösen igaz Korzikára, ahol nyáron gyorsan fogynak az autók, és a kínálat gyakran messze meghaladja a keresletet.

A főszezonban és az utószezonban történő utazáskor is jelentős árkülönbséget tapasztalhat, az autóbérlés nyáron többszörösébe kerül, mint télen.

A foglaláshoz javasoljuk, hogy használja az autóbérlő cégek összehasonlító motorjainak egyikét, amely az Ön által kiválasztott szempontok szerint rendezi a találatokat:

booking.com segítségével hasonlítsa össze az árakat és foglaljon autót.

A legjobb megoldás, ha közvetlenül a négy nemzetközi repülőtér egyikén bérel autót. Ellenőrizze az autók aktuális elérhetőségét és árait:

Általában Ajaccio és Bastia repülőterén a legalacsonyabbak az árak, ahol a legnagyobb a verseny.

Autókölcsönzés árak Korzika

Az autókölcsönzés Korzikán nem túl drága más tevékenységek áraihoz képest. A Földközi-tenger más úti céljaihoz képest azonban az árak magasak. Az ár a bérlés hosszától függ, minél hosszabb a bérlés, annál olcsóbb lesz a napi bérleti díj. Példák az árakra (az első összeg kb. 5 hónappal az utazás előtt történő foglalás esetén, a második összeg 1 hónappal az utazás előtt történő foglalás esetén, hogy szemléltessük a különbséget):

  • 7 napos bérlés nyáron - kisautó: 12 000 czk, nagyobb autó: 17 0 eur-tól
  • 4 napos bérlés nyáron - kisautó 0 eur 0 eur-tól , nagyobb autó 10 0 eur-tól
  • 7 napos bérlés télen - kisautó 0 eur 0 eur , nagyobb autó 0 eur 183 eur-tól
  • 4 napos bérlés télen - kisautó 0 eur 0 eur , nagyobb autó 293 eur-tól

Mindig olvassa el a részletes bérleti feltételeket és különösen a biztosítási kötvényt, amelyet a Booking.com oldalon is megtalál. Egyes kölcsönző cégek a biztosítást a végső árba beépítik, máshol külön kell fizetnie, az autó típusától és a bérlés hosszától függően napi 5 eur és 10 eur közötti összeget.

Nemzetközi jogosítvány és egyéb dokumentumok

Korzika az Európai Unió része, így az utazás előtt nem szükséges nemzetközi jogosítványt beszereznie. Az autókölcsönzőnek el kell fogadnia a klasszikus európai vezetői engedélyt is.

Az autókölcsönző cégek általában hitelkártyát kérnek az autóbérléshez, de gyakran adnak kölcsön bankkártyát is, de vagy kedvezőtlenebb feltételekkel, vagy nagyon magas, gyakran 1 000 eurót meghaladó kaució ellenében.

Benzinárak és parkolás

Korzikán drága a benzin, és az árak Európa más helyeihez képest átlagon felüliek.

Az árak 1,65 eur és 2 eur között mozognak literenként.

A parkolás Korzikán elég nagy kihívást jelenthet. A történelmi városok többnyire dombos területeken találhatók, és nincs sok hely. A jól ismert strandokon a szabad helyek gyakran már reggel 9 óra körül elfoglaltak.

A turistalátványosságoknál és a híres strandoknál lévő parkolók általában fizetősek, számoljunk azzal, hogy körülbelül 5 eur és 10 eur közötti összeget kell fizetni naponta vagy 2 eurót óránként.

Közlekedés és közlekedési szabályok

Mire készüljön fel, ha autóval közlekedik a szigeten?

Korzikai utak

Már a térképre pillantva is nyilvánvalóvá válik, hogy Korzikán vezetni kihívást jelent. Vagy éppen szórakoztató is. Attól függően, hogy mennyire szeret vezetni. Korzika nagyon hegyes és zord sziget, a városok viszonylag kicsik, így nem érdemes autópályák, alagutak és hidak építésébe fektetni.

A korzikai utak valóban nagyon kanyargósak, gyakran nagyon keskenyek és meredekek. A lassú, koncentrációt igénylő közlekedés negatívumait azonban messze felülmúlják a lélegzetelállító kilátás pozitívumai, amellyel szó szerint néhány méterenként találkozhatunk.

Vezessen óvatosan, lassan, és ne siessen. A helyiek hozzászoktak a turistákhoz, így az esetleges bolyongás és zűrzavar gyakran megjegyzés nélkül elmarad.

A nyári szezonban, különösen július második felében és egész augusztusban nagyon nagy forgalomra kell számítani, ami sokkal hosszabbá teszi a korzikai utakon való bolyongást.

A leghátsó hegyi falvakba vezető mellékutak minősége gyakran siralmas, tele kátyúkkal és kátyúkkal, a 20 km/h a szokásos utazósebesség.

Közlekedési táblák

Az irányjelző táblák egyértelműek és jól karbantartottak, de számítson arra, hogy az irányjelző táblákat a kisebb kanyarodóhelyeken közvetlenül a kereszteződésben helyezik el, nem pedig előtte.

Az irányjelző táblák mindig kétnyelvűek: francia és korzikai nyelven, de ez valószínűleg nem fogja összezavarni Önt, mivel a nevek általában csak egy vagy két betűvel térnek el egymástól.

Közlekedési szabályok

A közlekedési szabályok nem sokban különböznek Európa-szerte.

Vigyázzon, hogy sok településen 30 km/h-ra korlátozzák a sebességhatárt, és ezt következetesen radarral vagy gyakran nagyon váratlanul felállított fekvőrendőrökkel érvényesítik.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.