Saleccia strand

Saleccia

Korzika északi részének legszebb strandja a Désert des Agriate néven is ismert száraz terület egy távoli részén található. Ha tisztán természeti környezetben szeretne úszni, de autóval is könnyen megközelíthető, és néhány büfé formájában alapvető szolgáltatásokkal rendelkezik, akkor Saleccia az ön számára készült.

Válasszon szállodát a tengerparton

A strand a környező száraz tájjal ellentétben egy széles, fenyőfákkal erdősített völgyben fekszik, amelyek kellemes árnyékot adnak, és az egész területet kellemes illatúvá teszik.

Úszási és strandolási lehetőségek

A Plage de Saleccia finom, fehér homokkal és több mint 600 méter hosszúsággal büszkélkedhet, ami a távoli fekvésével együtt azt jelenti, hogy mindig talál egy helyet. Szép homokdűnék választják el a strandot a fenyőerdőtől, ahová mindig el lehet bújni a napsugarak elől.

A tenger itt tiszta türkizkék színű, a bejárat pedig nagyon fokozatos és szikláktól mentes. A tisztán természetes strandok közül Saleccia-t Korzika legszebb és legtágasabb strandjának tartjuk.

A nyári szezonban több frissítőállomás is található, de ne számítson vízi sportokra vagy napozóágyak bérlésére.

  • A strand felszíne - finom fehér homok
  • A vízbejárat - fokozatosan homokos
  • A strand hossza - 600 méter
  • A strand szélessége - 25-35 méter
  • Napozóágyak kölcsönzése - nincs
  • WC-k és zuhanyzók - nincs
  • Éttermek - igen, kis büfék
  • Üzletek - nincs

Tengerparti szállás

A strandtól csak néhány lépésre található U Paradis kempingben szállhat meg a nyári időszakban. Foglalások és további információk a honlapon: camping-uparadisu.com.

Továbbiszálláshelyek Saint-Florent városában.

Hogyan juthat el a strandra?

A strandra a legszórakoztatóbb módon hajóval lehet eljutni. A járatot a Le Popeye üzemelteti, és útközben mindig át kell szállni. Egy nagy hajó először Saint-Florentből a Lotu strandra visz, ahol át kell szállni egy kisebb motorcsónakra, amely Saleccia felé viszi az utasokat.

  • Lotu strand kombinált járat (oda-vissza): 35 euró (július, augusztus, szeptember első hete) vagy 33 euró (április, május, június, szeptember többi része).

Lotu és Saleccia strandjai között csak kisebb motorcsónakok közlekednek.

Saleccia autóval is megközelíthető egy 12 km hosszú aszfaltúton, amely a D81-es útról ágazik le Saint-Florent-től mintegy 8 km-re nyugatra. A leágazás ki van táblázva, de nézze meg a pontos útvonaltérképet St-Florentből. Az utolsó, kb. 5 km-es szakasz azonban csak nagyobb terepjárókkal járható.

A strandon a parkolás ingyenes.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.