Lac de Nino

Lac de Nino

A Nino hegyi tó egy széles fennsíkon, a legmagasabb korzikai hegyek két oldala között helyezkedik el. A Lac de Ninóhoz tett kirándulás egy teljesen más tájra vezet, mint a közkedvelt, vízesésekkel teli szűk szurdokok vagy éles sziklamasszívumok. A Lac de Nino felé vezető úton tágas, zöld síkságokat találunk, amelyek tele vannak legelésző félvad lovakkal és illatos feketefenyő-erdőkkel.

A 10 legjobb szálloda Korzika területén

A Lac de Nino 1743 méteres magasságban fekszik.

Túrázás a tóhoz

A Lac de Nino a nagyon könnyű túraútvonala miatt is népszerű, amelyet még a gyerekek is könnyedén meg tudnak oldani. Két útvonal közül lehet azonban választani.

A könnyű útvonal

A Poppaghja parkolójától a Calacuccia település (12 km) és a Col de Vergio hágó (12 km) közötti főútra vezet a piros színnel jelölt, nagyon könnyű túraútvonal. A rajt és az egész útvonal jól jelzett, és sokan használják. Különösen nyáron biztosan nem leszel egyedül.

Az útvonal első része sűrű fenyőerdőn keresztül vezet, a második fele füves síkságon halad, lélegzetelállító kilátással. Fogyasszon el egy kis harapnivalót a tónál, majd ugyanazon az útvonalon térjen vissza.

  • Az útvonal hossza oda és vissza együttesen - 9,5 km
  • Emelkedés - 700 méter az egyik irányban Az emelkedők nem drasztikusak.
  • Idő (edzetlen túrázó) - körülbelül 5,5 óra oda-vissza.
  • Útvonaltérkép

Mérsékelt útvonal

A hosszabb útvonal teljes egészében a GR20 jelzésű korzikai turistaútvonalon halad, és közvetlenül a Col de Vergio-hegyről indul. Bár a leírás szerint közepesen nehéz, valójában az első útvonalhoz hasonlóan a nagyon könnyűek közé tartozik, és minden átlagos túrázó számára teljesíthető.

Az egyetlen különbség a hossza és a kicsit több szintemelkedés, de ismét nincsenek drasztikus emelkedők.

Az ösvény nagyrészt nyílt vidéken halad, és jobb kilátást nyújt, mint az első lehetőség.

  • Az útvonal hossza oda-vissza együtt - 19 km
  • Emelkedés - 700 méter az egyik irányban
  • Idő (edzetlen túrázó) - kb. 8,5 óra oda-vissza.
  • Útvonaltérkép

A Col de Vergio csak autóval érhető el.

Szállás

Közvetlenül a Vergio-hágónál a Castel de Vergio nevű szép hegyi szállodában szállhatunk meg, majd Calacuccia városában kereshetünk egyéb szállást.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.