Rondinara strand

Rondinara strand

Európa egyik leghíresebb és legszebb strandja Porto Vecchio és Bonifacio között félúton fekszik.

Védett fekvésének köszönhetően alig vannak hullámok, így ideális a gyermekes családok számára. A szinte tökéletesen kör alakú öbölben való elhelyezkedésének köszönhetően a strand és környéke egy kis kagyló alakjára hasonlít, de ez különösen akkor értékelhető, ha madártávlatból nézzük.

A 10 legjobb szálloda Korzika területén

A Plage de La Rondinara a különböző rangsorokban gyakran szerepel a világ 10 legszebb strandja között, akárcsak a közeli Palombaggia vagy Santa Giulia strandja.

Úszási és strandolási lehetőségek

A Rondinara strand távoli fekvése minden bizonnyal hozzájárul népszerűségéhez, a legközelebbi beépítés körülbelül 5 km-re található. A gyönyörű vidéki környezetet a közvetlenül a strandra nyúló, természetes árnyékot adó fenyőligetek is fokozzák.

A finom fehér homokot több helyen kis sziklaszirtek egészítik ki, de a vízbe való bejutás kényelmes, nagyon fokozatos és biztonságos. A szinte teljesen zárt öbölnek köszönhetően alig vannak hullámok, a víz pedig tiszta, ezért a búvárkodáshoz kiválóak a feltételek.

  • A strand felszíne - finom fehér homok
  • A vízbe való bejárat - fokozatos homokos
  • A strand hossza - 600 méter
  • A strand szélessége - 25 méter
  • Napozóágy-kölcsönzés - igen (kb. 20 eur/készlet/nap)
  • WC-k és zuhanyzók - igen
  • Éttermek - igen
  • Üzletek - nem

A strand déli felén napozóágy- és napernyőkölcsönző üzletek, pedálos csónakok és csónakkölcsönzők sorakoznak. Egy étterem és több kis strandbár is található. A strand északi része aztán természetes, létesítmények nélküli és sokkal magányosabb.

A strandra a belépés ingyenes.

Tengerparti szálláshelyek

A strand közelében található egy nagy kemping, amely május 15-től szeptember 30-ig tart nyitva: camping-rondinara.com/en.

Körülbelül 250 méterrel arrébb luxus üdülő villákban szállhat meg. Résidence Les Terrasses de Rondinara 4-6 fő részére, és ha csoportosan utazik, akkor megéri az árát.

Keressen még számos ajánlatot a közeli városokban:

Hogyan juthat el Rondinara?

A strandra a T10-es főútról egy keskeny aszfaltúton lehet eljutni.

A leágazás "Rondinara Plage" felirattal van jelezve. Az út jobbra vezet a strandhoz, ahol a nagy parkolóban hagyhatja autóját.

Autóbérleti díjak összehasonlítása

Naponta 5 eurót kell fizetni, és a nagyon keskeny út miatt a környéken sehol sem lehet ingyen parkolni.

A strandra nem jár busz.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.