Pointe de Sperone

Punta Sperone

A Pointe de Sperone környéke három gyönyörű stranddal büszkélkedhet, és a közeli Bonifacio városából, Korzika egyik leglátogatottabb városából induló kirándulások népszerű célpontja.

Válasszon egy tengerparti szállodát

A fejfát övező, igen zord partvonal gyönyörű öblöket, kilátópontokat hoz létre, és a korábban mezőgazdasági művelés alatt álló zöld tájat luxus golfpályákká és nyaralóvillákkal rendelkező szatelitvárosokká alakították át.

Strandok és fürdőzés

A környéken 3 gyönyörű strand található:

  • Piantarella - egy gyönyörű, keskeny, fél kilométer hosszú strand választja el a türkizkék, tiszta vizű sekély öblöt egy zárt lagúnától. A strand rendkívül népszerű a szörfözés és más vízi sportok űzésére.
  • Petit Sperone - a keskeny, rövid öbölben fekvő, eldugott kis strandot sokan Korzika déli részének legszebb strandjaként tartják számon. A finom fehér homok, a dűnék és az Étang de Sperono tó idilli környezete azonban sok embert vonz, és a főszezonban a strand általában zsúfolt.
  • Grand Sperone - egy valamivel nagyobb és nyitottabb fehér homokos strand egy gyönyörű, csendes területen, amelyet egy golfpálya zöld gyepfelülete vesz körül, és népszerű a tengerbe való nagyon szelíd bejárata miatt.

Szállás

Pointe de Sperone-n nincs szállás, csak magán üdülő villák. Bonifacio nagy turisztikai központja azonban, ahol szállodák több mint bőségesen vannak, autóval vagy busszal mindössze 15 perc alatt elérhető.

Hogyan juthat el a strandokhoz?

Autóval csak a Piantarella strandra lehet eljutni, ahol a Cavallo-szigeten lévő csónakkikötőhöz vezető út mentén ingyenes parkolási lehetőség van - a pontos elhelyezkedést lásd a térképen.

Az összes strand között egy homokos, kényelmes út vezet, amely többé-kevésbé síkban halad. A parkolótól a legtávolabbi strandig, a Grand Sperone-ig kb. 1,5 km-t kell gyalogolni, lásd az útvonaltérképen.

Foglaljon autót Korzikán

Júliusban és augusztusban Bonifacio és a Piantarella strand kikötője között naponta 4-5 alkalommal közlekedik egy speciális turistabusz, a jegy ára 5 eur, lásd az információkat és a menetrendet Bonifacio hivatalos turisztikai weboldalán.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.