Porto Vecchio és környéke

Porto Vecchio

Ha Ön a strandok szerelmese, a Porto-Vecchio (korzikaiul Porti Vechju) környéki strandok a leghíresebbek Korzikán.

Finom homokos, fehér strandjai és tiszta kék tengere a sziget legnépszerűbb üdülőhelyévé teszik. A környékbeli strandok nemcsak Korzika legszebbjei közé tartoznak, hanem a világ legszebb strandjait vizsgáló utazási felmérésekben is az élen szerepelnek.

Foglaljon szállást Porto-Vecchio területén előre

Maga Porto-Vecchio 11 000 lakosával Korzika 4. legnagyobb városa, amely egy kis, de szép történelmi központtal büszkélkedhet, szűk utcákkal, kikötővel és teljes ellátottsággal üzletek, szupermarketek és gyógyszertárak formájában.

Strandok és úszás

Magában a városban nem talál strandokat, ezért a közeli Porto-Vecchio (15 km-en belül) felé kell mennie, hogy megtalálja őket. Mivel a helyi strandok nagyon szépek és ismertek, mindegyikről elkészítettük saját miniútmutatónkat:

Porto-Vecchio szállás

A város Korzika egyik legnagyobb üdülőhelye, és ha tengerparti nyaralásra készül, itt szálljon meg. A kis apartmanoktól a nagyobb szállodákig több száz szálláslehetőség található közvetlenül a városban és a tengerparton a környéken. Itt azonban ne keressen hatalmas, betonból épült üdülőhelyeket, minden visszafogott és beleolvad a tájba.

Íme néhány tipp a legjobb ár-érték arányú szállásokhoz Porto-Vecchioban:

  • Hôtel le Porto-Vecchio ** - egy egyszerű kis szálloda 5 perc sétára a központtól, egyike azon keveseknek, amelyek az ünnepek alatt 103 euró alatt maradnak éjszakánként.
  • Holzer II *** - egy kis modern szálloda közvetlenül a központban, 110 eur/éj alatti árakkal.
  • Best Western Hôtel Alcyon *** - azon kevés szállodaláncok egyike, amelyek közvetlenül Porto Vecchióban találhatóak, és egész nyáron megfizethető 147 eur/éj árakat kínálnak.

Hogyan juthat el Porto Vecchioba?

Sok utazó számára a város lesz az első kapcsolat Korzikával, mivel itt található a sziget egyik legnagyobb kompkikötője. A kompjegyek árait és a jegyfoglalás helyét a Hogyan juthat el Korzikára című fejezetben részletezzük.

Porto Vecchióba nem vezet vasút, így az egyetlen praktikus módja az odajutásnak az autó. A kikötő mellett egy nagy parkoló található, napi 10 eurós áron. Ingyenes parkolás az egész városban gyakorlatilag lehetetlen.

Vannak távolsági buszok a városba, de a járatsűrűség nem nagy:

  • Bastia. 20 eur
  • Ajaccio: naponta egyszer közvetlen busz Balesi Evasion, naponta kétszer átszállással a Scupet C1-es vonalán, ára kb. 16 eur.
  • Bonifacio: naponta 2-3 alkalommal, ára kb. 2 eur, lásd a menetrendet.

Porto Vecchio területén belül a nyári szezonban ingyenes minibusz közlekedik egy körjáraton, térképet és menetrendet a hivatalos honlapon talál: portovecchio-tourisme.corsica/bus.

Porto Vecchio és a legközelebbi repülőtér , Figari FSC között is van buszjárat.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.