Cala Rossa strand

Cala Rossa

A Cala Rossa strand az azonos nevű kis üdülőhelyen található, Porto-Vecchiótól északra. Elvarázsolja Önt a gyönyörű környezet a zöld dombokkal, a csendes öböllel és a széles nyílt tengerre nyíló kilátással.

Válasszon szállodát a tengerparton

A strand fő részét Grande Plage de Cala Rossa-nak, míg az üdülőhelyhez közelebb eső következő strandot Petit Plage de Cala Rossa-nak nevezik.

Úszási és strandolási lehetőségek

Cala Rossa-ban, mint a legtöbb dél-korzikai strandon, finom fehér homokra és a tengerbe való nagyon fokozatos belépésre számíthat, amely itt nyugodt. Az idilli, sziklás partvidék, az időnként felbukkanó gránitsziklákkal csak fokozza a nyaralás hangulatát.

Cala Rossa strandja a vízi sportok szerelmesei körében is népszerű, mivel számos ügynökség kínál jet-ski és hasonló tevékenységeket. A strand mentén számos étterem és kis büfé található.

  • A strand felszíne - finom fehér homok
  • A vízbe való bejárat - fokozatosan homokos
  • A strand hossza - 700 méter
  • A strand szélessége - 15 méter
  • Napozóágy bérlés - igen (kb. 20 eur/nap/készlet)
  • WC-k és zuhanyzók - igen
  • Éttermek - igen
  • Üzletek - igen, strandfelszerelések

Tengerparti szállás

Cala Rossa kis üdülőfalujában, amely szinte kizárólag üdülőházakból és kisebb szállodákból áll, rengeteg szálláslehetőséggel találkozhat. Az árak magasak, a nyári szezonban éjszakánként 165 eur és 440 eur között mozognak.

A legolcsóbb szállodák közé tartozik a 200 méterre található Domaine de Caranella.Porto-Vecchio szállodáinak sokkal gazdagabb kínálatát keresse.

Hogyan juthat el a strandra?

Az öböl és a Cala Rossa üdülőhely csak autóval közelíthető meg. A T10-es főútról való letérés jól láthatóan ki van táblázva, és onnan kb. 4 km egy mellékúton, amely közvetlenül a Cala Rossához vezet.

Az út mentén bárhol ingyenesen lehet parkolni, mindössze néhány lépésre a strandtól.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.