Palombaggia strand

Palombaggia strand

Palombaggia valószínűleg Korzika leglátogatottabb strandja. Porto Vecchiótól 10 km-re található. Maga a strand 2 km hosszú, és fenyőerdővel határolt. A finom homok, a kristálytiszta tenger, amelynek színe a türkizkéktől a sötétkékig változik, és a szokatlanul sűrű növényzet a parton az egzotikus Karib-tenger benyomását kelti.

A 10 legjobb szálloda Korzika területén

Úszási és strandolási lehetőségek

A Plage de Palombaggia fürdőhelye Korzika legszebbjei közé tartozik. A rengeteg hely, a finom fehér homok és a nagyvárosoktól távol eső, békés környezet idilli nyaralási hangulatot teremt.

A tengerbe való bejárat nagyon fokozatos és homokos, a strand nyugati végén azonban egy kis sziklazátony található, amely a kristálytiszta vízzel együtt ideális feltételeket teremt a búvárkodáshoz. A déli végét több nagyobb étterem veszi körül, míg a strand északi végén kisebb strandbárok találhatók. Hosszúságának köszönhetően a strand népszerűsége ellenére mindig találsz egy helyet.

  • A strand felszíne - finom fehér homok
  • A vízbejárat - fokozatosan homokos
  • A strand hossza - 2100 méter
  • A strand szélessége - 25 méter
  • Napozóágy bérlés - igen (kb. 20 eur/nap/készlet)
  • WC-k és zuhanyzók - igen
  • Éttermek - igen
  • Üzletek - nem

A Palombaggia strand a déli végén, egy Tamaricciu nevű sziklás kiemelkedésen keresztül (Palombaggiát gyakran tévesen ezen a néven emlegetik) lazán kapcsolódik a nagyon hasonló, csak valamivel rövidebb de la Folaca strandhoz, amely viszont a még kisebb Acciaghju strandhoz csatlakozik. Együttesen egy több mint 3,5 km hosszú strandcsíkot alkotnak.

Az összes strand nagy előnye, hogy a szomszédos fenyőerdők bőséges árnyékot adnak.

Mindegyikükön lehet pedálos csónakot, csónakot bérelni, vagy fizetni a vízisíelésért és hasonló tevékenységekért. Itt rengeteg lehetőség van, de ennek ellenére minden strand viszonylag csendes hangulatú.

Szállás a tengerparton

A strandok népszerűsége és a nagyvároson kívüli elhelyezkedésük a szálláshelyeken is érezteti hatását. Mindhárom strand közelében általában csak magánapartmanok állnak rendelkezésre, és nagyobb szállodával sem fogsz találkozni.

Ráadásul az apartmanok általában egy évre előre elkelnek, és a legalacsonyabb árak 147 eurónál kezdődnek éjszakánként.

A 10 km-re lévő Porto-Vecchioban nagyobb választékot találsz a szálláshelyek között.

Hogyan juthat el Palombaggiába

Palombaggiába az egyetlen közlekedési lehetőség autóval. A Porto Vecchióból naponta 3 alkalommal közlekedő buszjáratot 2020-ban megszüntették, és még nem állították vissza.

Autóbérleti díjak összehasonlítása Korzika területén

Az egyetlen ingyenes parkoló a strand északkeleti végénél található, egy kavicsos út vezet hozzá, nagy előnye, hogy a parkolót érett fenyőfák borítják. A parkoló pontos helye ezen a helyen található.

Ezután az összes strand mentén számos más magánparkoló található, de ezek díjkötelesek, általában napi 7 eur és 15 eur között.

Ha reggel 9 óra után érkezik a strandokra, nagyon nehéz lesz szabad helyet találni.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.