Santa Giulia strand

Santa Giulia

A Korzika déli részén található Santa Giulia strandot a legszebbnek tartják a környező strandok közül, és rendszeresen szerepel a világ legszebb strandjainak listáján, amint azt az UNESCO is többször megerősítette ajánlásaiban. Maga a strand azonban nem szerepel az UNESCO listáján.

Válasszon tengerparti szállodát

A macchia- és fenyőfákkal borított partszakaszba ágyazott gránitsziklák vadregényes jelleget kölcsönöznek a strandnak, a tiszta türkiz-sötétkék víz pedig az egzotikus Karib-tenger hangulatát kelti.

A strand egy nagyon keskeny partszakaszon található, amely elválasztja a tengert a zárt tótól, ahol számos madárfaj megfigyelhető.

Úszási és strandolási lehetőségek

A tenger itt nyugodt, türkizkék, tiszta vízzel, a homok gyönyörűen fehér. Az árnyékot a part körül növő fenyőfák biztosítják. A strandon jó a választék frissítőkből és vízi tevékenységekből (csónakkölcsönzés, jet-ski, katamarán, kajak, szörf, funboard stb.).

A strand másik oldalán elterülő Étang de Santa Giulia tó ideális a partján tett nagyon rövid sétákhoz és a korzikai állatvilág, különösen a madarak megfigyeléséhez.

Az öböl szélén található sziklák és a nyugodt tenger nagyon jó feltételeket biztosít a búvárkodáshoz.

 • A strand felszíne - finom fehér homok
 • A vízbe való bejárat - fokozatos homokos.
 • A strand hossza - 1000 méter
 • A strand szélessége - 20 méter
 • Napozóágy-kölcsönzés - igen (kb. 20 eur/nap/készlet)
 • WC-k és zuhanyzók - igen
 • Éttermek - igen
 • Üzletek - nem

A strand északi vége forgalmas, sok étteremmel, mólóval és vízi sportolási lehetőséggel, míg a déli vége inkább csendesebb.

Tengerparti szálláshelyek

A három híres strand közül a Porto-Vecchiótól délre fekvő Santa Giulia az egyetlen, amelyik sétatávolságon belül számos szálláslehetőséggel büszkélkedhet. Ezek többnyire nyaraló villák és kisebb szállodák, amelyeket a partvonalba építettek be, hogy ne rombolják a terület természetes jellegét. Az árak itt értelemszerűen magasak, a legolcsóbb stúdiók 147 eurónál kezdődnek éjszakánként, a jobb minőségű szállodák pedig 293 eurónál.

Mi például ezeket a szálláshelyeket ajánljuk:

 • Costa Nera - szép és jó minősítésű apartmanok tisztességes árakkal, a strandtól 100 méterre.
 • Hôtel Castell'Verde - 5500 körüli árakkal az egyik legolcsóbb klasszikus szálloda, amely a strandtól kb. 250 méterre található
 • Hôtel Moby Dick - 4*-os szálloda közvetlenül a Santa Giulia strandon, gyönyörű tengerre néző teraszokkal

Hogyan juthat el a Santa Giulia strandra?

A strand könnyen megközelíthető autóval, mivel a T10-es főúttól kb. 350 méterre található, a leágazás jól láthatóan ki van táblázva. A keskeny aszfaltút ezután szinte a strandig vezet, ahol van egy hivatalos fizetős parkoló, amelynek árai kb. 5 eur/nap.

Július 1-től szeptember végéig naponta 2-4 alkalommal külön buszjárat is közlekedik Porto-Vecchioból. A menettérti jegy ára 9 eur, a menetrendek a Rapides Bleus honlapján találhatók.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.