Bavella

Bavella

A hágó a sziklatornyok gyönyörű látványával igazi paradicsom a túrázni vágyók számára. 1218 m magasságban található egy nyereg, amely körül az Aiguilles de Bavella néven ismert sziklatornyok emelkednek, és napközben az okkersárgától az aranyszínűig változnak.

A Bavella környéke ideális a túrázáshoz, rengeteg jelzett és jelzetlen útvonallal, de a hegymászás és a kanyonozás szerelmesei is élvezni fogják a területet.

A 10 legjobb szálloda Korzika területén

Korzikán a Bavedda névvel is találkozhat. Abban a nyeregben, amelyen az út áthalad, egy nagy kunyhó található étteremmel, információs standdal, térképekkel és mosdókkal.

Túrázás és kilátás

A Bavella-hegység megjelenésében egy kicsit hasonlít a Balkán hegyeihez, egy kicsit az Alpokhoz a rétjeivel és a Pireneusok fenyőerdőivel. Az éles és keskeny sziklatornyok fokozzák a fotogén jelleget, és vonzzák a túrázókat a környék felfedezésére.

A legnépszerűbb hegyi túraútvonal a hágónál lévő parkolótól a környék legmagasabb csúcsai felé vezet, és a Pargul közelében lévő 1785 méter magas Punta di csúcson ér véget. Az ösvény meglehetősen nagy kihívást jelent, és rövid szakaszokon létramászást és meredek szintkülönbségeket igényel. A kilátás azonban ezen az útvonalon határozottan Korzika legszebb kilátásai közé tartozik.

A könnyebb útvonal viszont dél felé vezet, és többé-kevésbé a sziklatornyok és a jellegzetes korzikai rétek gerince mentén vezet, mediterrán fenyőfák rögével.

Szállás

Közvetlenül a hágón és a Bavella-hegységben nem találunk szálláshelyet. A legközelebbi települések a 9 km-re lévő Zonza vagy a 33 km-re lévő Solenzara, ahol több apartman és klasszikus szálloda található.

Hogyan juthat el a Bavella-hegységbe?

A Bavella-hágón a D268-as számú kanyargós hegyi út halad át, és az autó a legjobb közlekedési eszköz, a hágónál nagy ingyenes parkolót talál. A legközelebbi nagyobb város Porto-Vecchio, 49 km-re található.

Hasonlítsa össze a bérleti díjakat Korzikán

Ugyanakkor az Ajacciót és Porto-Vecchio-t összekötő két társaság autóbuszai is megállnak itt, olyan helyeken, mint Zonza és Sartene.

Egyedül a Balesi Evasion biztosít menetrendet, így Bavellát egy fordulóban, éjszakai tartózkodás nélkül is meglátogathatja, és akkor is csak Porto-Vecchioból. Onnan reggel 7 óra körül indul, másfél óra alatt érkezik a hágóra, és este 6 óra körül tér vissza Porto-Vecchióba.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.