Purcaraccia vízesései

Purcaraccia

A széles és meredek völgy, amelyen keresztül az út a Bavella-hágótól a tengerparton Solenzara városáig kanyarog, ideális a korzikai hegyek látványos tájain való megállásra és túrázásra.

A 10 legjobb szálloda Korzika területén

Polischell vagy Purcaraccia vízesései?

Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb útvonal a Polischellu vízesésekhez (néha Pulischellu vagy Polishello néven is írják) vezető, mély szurdokon át vezető ösvény. Ez a név annak a kanyonnak a nevéből származik, amelyen az út áthalad, de a helyiek körében a vízeséseket főként "Purcaraccia" néven ismerik az őket formáló folyó neve után.

A tomboló hegyi folyó hatalmas gránitsziklákon keresztül zúdul a vízesések egész dominóját hozva létre, de olyan medencéket is, amelyekben megmártózhatunk.

A Purcaraccia vízesésekhez vezető út a főútról a Bocca di Larone nevű helyről indul. A túraútvonal meredek, nagy sziklákon át vezet, és helyenként kicsit át kell tolakodni a bokrok között, de hegyi tapasztalat nélkül is járható. Csak egy kis kondícióra kell számítani, a jó minőségű lábbeli elengedhetetlen.

Az egész út oda-vissza 4 km, és körülbelül 2 órát vesz igénybe.

A kihívásokkal teli túra után megmártózhatsz a medencékben, csak számíts arra, hogy a szezonban biztosan nem leszel egyedül.

Hogyan juthatsz el oda?

A Bocca di Larone parkolójában lévő kiindulópontot csak autóval lehet megközelíteni. A D268-as út halad itt keresztül; Bastiából 122 km, Ajacciótól 107 km, Bonifaciótól pedig 85 km a hely.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.