Lavezzi-szigetcsoport

Lavezzi

A Lavezzi-szigetcsoport néven ismert, homokos strandokkal rendelkező, több kis, félreeső gránitsziget és sziklaszirt a legnépszerűbb tippek közé tartozik egy dél-korzikai kiránduláshoz.

Hotelkeresés Bonifacio területén

A szigetcsoport a Korzikát az olaszországi Szardíniától elválasztó Bonifacio-szorosban fekszik, és két fő szigetből áll: a lakott Cavallóból és a lakatlan Lavezziből.

Lavezzu szigete

Bár lakatlan, ez a sziget a szigetcsoport fő turisztikai mágnese. A néhány hektáros sziget többnyire sziklás felszínét számos gyönyörű homokos strand tarkítja, amelyek arra invitálnak, hogy eltöltsön egy napot távol a civilizációtól.

A strandok kis csendes lagúnákban találhatók, kristálytiszta vízzel, amely snorkelingre és úszásra hív.

Bonifacio kikötőjéből a nyári szezonban félóránként komp közlekedik a szigetre. A menettérti jegy ára azonban meglehetősen magas, és 37 eurót tesz ki. Részletes információ a hivatalos turisztikai honlapon található: bonifacio.co.uk.

TIPP : Ne felejtsen el sok vizet, rágcsálnivalót és strandfelszerelést vinni magával a távoli szigeten való tartózkodáshoz. Lavezzu szigete még a főszezonban is teljesen kihalt, és nem talál frissítőket vagy napozóágy-kölcsönzőt.

Cavallo sziget

Franciaország nagyvárosi részének legdélebbi lakott helye, Cavallo szigete nagyrészt magántulajdonban van, és bár a nyilvános hozzáférés lehetséges, a strandok többsége luxusvillák vagy üdülőhelyek kapui mögött található.

A Cavallo-sziget különösen népszerű azok körében, akik teljes nyugalomban, minden civilizációtól távol keresnek szállást. A déli parton, ahol közvetlen, privát hozzáféréssel a tengerhez, egy luxusszálloda található. Hotel & SPA des Pecheurs, amely ideális hely, ha zavartalan nyugalomra és csendre vágyik.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.