Cascade des Anglais

Cascade des Anglais

Korzika tele van vízesésekkel, vízesésekkel és fotogén völgyekkel, de az Agnone folyón található Cascade des Anglais az egyik legszebb és leglátogatottabb.

A 10 legjobb szálloda Korzika területén

Egy hely a pihenésre a GR-20-on

Az Anglai Cascade-ok már a 19-20. század fordulóján nagy népszerűségnek örvendtek a Korzika középső régiójába tartó angol turisták körében. Ez a neve annak a több mint 20 vízesésből álló rendszernek is, amely a gránitsziklák között tör utat magának a Monte d'Oro-tól a völgyben fekvő Vivario faluig.

A Cascade des Anglais a Korzikát átszelő GR-20 jelzésű népszerű túraútvonalon fekszik, és népszerű pihenőhelyként szolgál. A számos medencében úszhat és napozhat a hatalmas sima köveken.

Ha azonban csak a vízeséseket szeretné meglátogatni, akkor a Vizzavona állomástól, ahol egy nagy parkoló is található, összesen 6 km nagyon könnyű gyalogtúra vezet.

Szállás

Ha néhány napot szeretne túrázással tölteni Korzika ezen részén, számos szálláslehetőség áll rendelkezésére.

  • Hotel Monte d'Oro - Egy gyönyörű, hagyományos korzikai stílusú szálloda, mindössze 350 méterre a vízesésektől, a tiszta természet közepén.
  • Hotel U Campanile - egy jó minősítésű szálloda Vivario központjában, remek ár-érték arányban (73 eur alatt is foglalhat éjszakát)

Hogyan juthat el oda?

Az angol vízesések azon kevés helyek közé tartoznak, amelyek tömegközlekedéssel könnyen megközelíthetőek. A Cascade-októl mindössze 3 km-re található Vizzavona állomás a túraútvonalak kiindulópontja, és naponta 3-4 alkalommal haladnak át rajta az Ajacciótól Corte-n keresztül Bastiába tartó korzikai fővonal vonatai. Menetrendek és jegyárak a cf-corse.corsica weboldalon találhatók.

Ingyenes parkolási lehetőség a Col de Vizzavona hágónál található parkolóban, a Cascades-től kb. 400 méterre.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.