Pinel

Pinel

A Pinel-sziget természetvédelmi terület Szent Márton északi oldalán található, és hajóval közelíthető meg, amely rendszeres időközönként indul a Cul-de-Sac faluban található kikötőből.

A szigeten gyönyörű természeti sétát tehetünk, majd leheveredhetünk a gyönyörű, bárral ellátott strandon. Javasoljuk, hogy legalább egy félnapos kirándulást tervezzen ide.

Foglaljon le egy tengerparti szállodát kedvezményesen a booking.com oldalon.

Strandok és búvárkodás

A Pinel-szigetke mindössze kb. 350 méter hosszú, és 10 perc alatt megkerülhető. A hegyek szélárnyékában, az eső árnyékában fekszik, így nagyon kevés eső esik.

A szigeten két gyönyörű, finom fehér homokos strand található.

A nagyobbik strand a csónakkikötőnél van, két bárral, napozóágy- és napernyőbérléssel (kb. 30 eur/nap egy 2 db napozóágyas szettért) és egy kis bolttal.

Az északi oldalon lévő kisebb strand teljesen létesítmény nélküli és nem túl forgalmas, így itt bőven lesz hely a sajátja.

A Pinel-sziget strandjait körülvevő nagyon sekély tenger remek feltételeket biztosít a búvárkodáshoz. A víz alatti élővilág talán nem olyan bőséges, mint más karibi helyeken, de a nyugodt, rekreációs célú snorkelezéshez Pinel ideális.

Komp Pinelbe - ár és menetrend

A szigetet a Cul-de-Sac-i mólóról nyilvános komppal lehet megközelíteni.

A hajó félóránként közlekedik körülbelül 9:00 és 16:00 óra között. A menettérti jegy a Cul-de-Sac-i mólónál fizetendő, ára 10 eur vagy 12 usadollár. Fizetni csak készpénzzel lehet.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Sint Maarten-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.