Sint Maarten - turistavízum

Saint Martin

Szükségem van vízumra a Sint Maarten/St. Martin-szigetekre történő utazáshoz? Az uniós polgárok számára elegendő a szokásos személyi igazolvány az utazáshoz?

Vízum

Bár a francia és a holland részen némileg eltér a vízumpolitika, a nemzetiségek túlnyomó többségének nincs szüksége vízumra ahhoz, hogy legfeljebb 3 hónapig a szigeten tartózkodjon.

Ez vonatkozik például az összes európai országra, az USA-ra, Kanadára vagy a legtöbb latin-amerikai országra.

Útlevél vagy személyi igazolvány

A sziget holland része nem szerves része az Európai Uniónak, míg a francia rész az.

Ennek ellenére mindkét részre mindig útlevéllel kell utazni. Még akkor is, ha a francia részre a Grand Case repülőtérre közvetlen repülőjárattal érkezne a franciaországi Guadeloupe területén keresztül, akkor is útlevéllel kell rendelkeznie.

Mozgás a francia és a holland rész között

Bár a sziget két különálló részre oszlik, amelyek közül az egyik az Európai Unió része, a másik pedig nem, a két rész között teljesen szabad a mozgás.

Közúton történő utazáskor táblák és nemzeti zászlók figyelmeztetnek a határátlépésre, de nincs ellenőrzés.

Vámszabályok

Fogyasztóként bármilyen árut elvihet a nyaralásra, és a szigeten töltött nyaralásból is korlátozás nélkül hozhat haza bármilyen mennyiségű, személyes fogyasztásra szánt árut. Ez alól a vámmentesség alól csak a jövedékiadó-köteles áruk - dohánytermékek, alkoholtartalmú italok vagy üzemanyag - képeznek kivételt.

Ezekből az árukból korlátozott mennyiséget lehet személyes fogyasztás céljából a tagállamokon belülre szállítani, további díjak nélkül.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.