Sint Maarten - Időjárás és a legjobb utazási idő

Saint Martin

A Szent Márton-sziget trópusi monszun éghajlaton fekszik, amelyet hosszú száraz és szép időjárási időszakok, valamint rövidebb csapadékos és hurrikánszerű időjárási időszakok jellemeznek.

A sziget közepén található hegyek elhelyezkedése és a partvonal alakja miatt Szent Márton kissé szárazabb, mint a Kis-Antillák környező szigetei.

Azonban még a száraz hónapokban is kell számítani esős napokra, de ezek kevésbé valószínűek, mint az esős évszakban.

A hőmérséklet egész évben nyárias, a tél és a nyár közötti különbségek minimálisak. A napi átlaghőmérséklet szórása egész évben 28 °C és 31 °C között mozog. Extrém hőség 35 °C feletti hőmérsékletekkel csak nyáron fordul elő, és évente csak néhány hűvösebb, 22 °C alatti nap van.

Foglaljon szállodát szezonon kívüli kedvezménnyel

Időjárás és hőmérséklet az év során

Így néz ki az időjárás Szent Mártonban az év különböző hónapjaiban.

Időjárás januárban

Januárban kellemes, 25 °C körüli hőmérsékletekkel és viszonylag alacsony páratartalommal kezdődik a főszezon.

Eső átlagosan 11 napon fordul elő havonta, de legtöbbször csak rövid záporok, amelyek néhány tucat perc alatt elállnak. Előfordulhatnak azonban 3 napos folyamatos esőzéssel járó időszakok is.

A január gyakran elég szeles hónap, de ez a magas hőmérséklettel együtt nem számít.

Időjárás februárban

Február remek hónap Szent Márton meglátogatására. Az időjárás többnyire napos, és bár átlagosan 9 nap esik egy hónapban, ritkán esik egész nap.

A hőmérséklet 25 °C körül van, gyakran szeles az időjárás és alacsony a páratartalom, ami együttesen nagyon kellemessé teszi a szabadban tartózkodást.

Időjárás márciusban

Március statisztikailag az év legkevésbé csapadékos hónapja. A csapadék főként intenzív, de nagyon rövid záporok formájában hullik, és a hónapból mindössze 8 napon fordul elő.

A 25 °C körüli átlaghőmérsékletet a szél hűti, amely folyamatosan fúj, különösen a tengerparton.

Időjárás áprilisban

Áprilisban az átlaghőmérséklet 26-27 °C-ra emelkedik, és a csapadék mennyisége kissé megnő.

Április azonban még mindig a száraz évszakba tartozik, és ritkán esik egész nap. A páratartalom elfogadható szinten marad, így áprilisban is a tengerben való fürdőzés mellett gyalogosan is felfedezheti a szigetet.

Májusi időjárás

Május is jó hónap Szent Márton meglátogatására. Bár a csapadékmennyiség megnövekszik, és viszonylag gyakoriak a heves zivatarok szakadó esővel, ez általában este vagy éjszaka történik, napközben pedig napos vagy részben felhős az idő.

Napközben 27 °C körüli hőmérsékletre és enyhe szellőre számíthatunk.

Időjárás júniusban

Június a száraz évszak utolsó hónapjaként jellemezhető, a záporok többnyire rövid, intenzív csapadék formájában fordulnak elő.

A napot azonban gyakrabban takarják el a felhők, mint télen, ami pozitívumot jelenthet azon utazók számára, akik nem érzik jól magukat a közvetlen napsütésnek való állandó kitettségben.

A napi átlaghőmérséklet 28 °C-ig emelkedik, de gyakran 30 °C fölé is emelkedhet.

Időjárás júliusban

Júliusban a száraz évszak átvált a csapadékosabb esős évszakba, de a fő hurrikánszezon még nem következik be.

A hőmérséklet nagyon magas, gyakran elérheti a 32 °C-ot. A páratartalom és a csapadékmennyiség azonban elviselhető szinten marad, és szinte biztos, hogy nem fog minden nap esni.

Annak ellenére, hogy július a világ nagy részén főszezon, a szállás és a szolgáltatások árai Szent Mártonon lassan csökkennek, mivel ez már az előszezon.

Időjárás augusztusban

Augusztusban beköszönt az esős évszak és a hurrikánszezon.

Ha azonban nagyon olcsó repülőjegyet vagy szállást talál, nem kell aggódnia a Szent Mártonra való utazás miatt. Júliusban körülbelül 3 évente egyszer fordul elő hurrikán. Gyakran előfordulnak heves trópusi viharok, de általában az éjszakai órákban.

A levegő hőmérséklete általában 30 °C-ig emelkedik.

Időjárás szeptemberben

Szeptemberben a legnagyobb a hurrikánveszély, de még ebben a hónapban sem minden évben, hanem inkább évtizedenként egyszer fordul elő pusztító hurrikán.

Ennek ellenére szeptemberben gyakran esik az eső: átlagosan 14 nap egy hónapban, és a csapadék gyakran igen heves.

A nappali hőmérséklet átlagosan 30 °C-ra emelkedik, a páratartalom pedig jelentősen megnő.

Az időjárás októberben

Október hurrikánszezonnak és meglehetősen esős évszaknak is számít. Gyakran és intenzíven esik, de ritkán tart egész nap.

Az intenzív esőt gyakran felváltja a tengerben való fürdőzésre hívogató tiszta égbolt. A szállásárak októberben a legalacsonyabbak az év során.

Kint magas a páratartalom és 30 °C körüli a hőmérséklet.

Novemberi időjárás

Az esős évszak Szent Mártonon kissé később kezdődik, mint a délebbre fekvő szigeteken, így az egész november is az esős évszakba tartozik.

A statisztikák szerint novemberben esik a legtöbb nap (havonta akár 15). Azonban még novemberben is ritkán esik egész nap, és a záporokat napos idő váltja fel.

A nappali hőmérséklet 28 °C-ra emelkedik.

Időjárás decemberben

Decemberben megszakad az esős évszak, és megkezdődik a főszezon. A csapadék mennyisége jelentősen csökken az őszihez képest, és december közepétől kezdve többnyire részben felhős vagy teljesen derült az idő.

A hőmérséklet kellemesebb 27 °C-ra csökken, és a páratartalom is csökken.

A tenger hőmérséklete

A Karib-tenger vize St Martin partjainál egész évben hasonlóan meleg.

A hőmérséklet 27 °C és 30 °C között ingadozik. A tenger hőmérséklete télen (decembertől februárig) a legalacsonyabb, nyár végén (augusztustól októberig) pedig a legmagasabb.

Hőmérsékleti táblázat az év folyamán

Saint Martin - Az időjárás nem különbözik regionálisan

Hónap
Időjárás
Air
Víz
Január
nap
28 °C
27 °C
Február
nap
28 °C
27 °C
március
nap
29 °C
27 °C
Április
nap
29 °C
28 °C
talán
napos
30 °C
28 °C
Június
napos
31 °C
29 °C
Július
napos
31 °C
29 °C
Augusztus
eső
31 °C
30 °C
Szeptember
eső
31 °C
30 °C
Október
eső
31 °C
29 °C
November
eső
30 °C
29 °C
December
napos
29 °C
28 °C

Mikor kell költözni Sint Maarten

A fő turisztikai szezon december közepétől május közepéig tart. Ebben az időszakban minden sokkal drágább, és sokkal több turista van a szigeten, mint azon kívül, de ismét gyakorlatilag garantált, hogy az időjárás is jó lesz.

A trópusokon vagytok, így még a száraz évszakban is eshet és valószínűleg fog is esni, de többnyire csak rövid viharok vannak kora este vagy éjszaka.

A St Martinra szóló repülőjegyek árainak összehasonlítása

Ha azonban szeretnél spórolni a szálláson, az autóbérlésen, a túrákon, a repülőjegyeken és nagyjából mindenen, kivéve az étkezést, ami ugyanannyiba kerül, és ha szeretnéd, hogy a strandok csak a tiéd legyenek, és ne szorongjon millió ember a Maho Beachen sem, akkor érdemes megkockáztatni egy szezonon kívüli utazást.

A hurrikánszezonban mindig javasoljuk, hogy béreljünk autót, így legalább eső esetén tető alá rejtve fedezhetjük fel a szigetet.

Foglaljon autót az SXM repülőtéren

Melyek a legjobb hónapok a látogatásra?

Decembertől áprilisig egyenletes időjárás uralkodik, a legkevesebb csapadékkal és a legkellemesebb, 26 és 28 °C közötti hőmérséklettel. Ebben az időszakban átlagosan naponta egyszer esik az eső, általában este vagy éjszaka. Az eső nagyon heves lehet, és figyelmeztetés nélkül kezdődhet.

Általában azonban 2 és 10 perc között tart.

Ráadásul ritkán esik az eső az egész szigeten, hanem csak keskeny, körülhatárolt sávokban.

Mikor van az esős évszak Szent Mártonon?

A leghevesebb esőzések augusztus elején esnek, és az esős évszak november végén, december elején ér véget. Ezekben a hónapokban naponta akár többször is eshet, de általában ezek még mindig csak rövid, legfeljebb 30 perces heves zivatarok.

Az egész napos felhős égbolt egyértelműen gyakoribb, mint télen, de még így is viszonylag kevés: átlagosan 5-7 alkalommal havonta.

Vannak hurrikánok St. Martinon?

Igen, a sziget hurrikánzónában van.

A hurrikánszezon augusztustól novemberig tart, a legtöbb hurrikán statisztikailag szeptemberben és októberben fordul elő. Átlagosan évente egyszer csap le egy hurrikán St. Martinra, és nagyon nehéz egy hétnél hosszabb időre előre megjósolni.

Vannak olyan évek, amikor egyetlen hurrikán sem éri el a szigeteket, másrészt vannak olyan évek, amikor 3 hurrikán is van.

Olyan pusztító hurrikán azonban, amely néhány napra teljesen megbénítja az életet a szigeten, csak körülbelül 8-10 évente egyszer fordul elő.

A hurrikánok mellett ebben az időszakban erős trópusi viharok is előfordulnak, amelyek ugyan nem okoznak akkora károkat, de akár 5 napig is befolyásolhatják a nyaralást.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.