Maho Beach

A Spirit Airlines érkezése Maho Beach fölé

Nincs olyan repülésrajongó a világon, aki ne ismerné a legendás Maho Beachet. Szó szerint néhány méterre található a helyi SXM nemzetközi repülőtér kifutópálya küszöbétől.

A leszálló repülőgépek tényleg csak néhány méterrel a fejed felett vannak, míg a felszállás népszerű "sportja", hogy megpróbálsz állva maradni a repülőgépmotorok erős kipufogógáz-áramában.

Jegyek vásárlása Sint Maartenre most

A világ leghíresebb strandja?

A Maho Beach nem csak a repülés szerelmesei számára ismert. Még az egyébként a repülőgépek iránt nem nagyon érdeklődő utazók is szívesen mutogatják vonzó fotóikat a közvetlenül felettük leszálló gépekről.

Ezért a Maho Beach a világ egyik leghíresebb strandja, és messze a leglátogatottabb strand St. Martinon.

Hol a legjobb hely a repülőgépek megfigyelésére?

Hol vannak a legjobb helyek a repülőgépek megfigyelésére, azaz fotózására és megfigyelésére?

Szó szerint bárhol.

Az egész strand a repülőtér kerítését követi, és a part minden sarkából remek kilátás nyílik a leszálló (és néha a felszálló) repülőgépekre.

Állhatsz közvetlenül a kifutópálya középvonalában, így közvetlenül a fejed felett láthatod a repülőket, de a strand szélén is állhatsz, hogy remek oldalirányú fotókat készíthess a repülőkről.

A kerítés mentén aztán jó fotókat készíthetsz a felszálláshoz guruló gépekről, de a hálós kerítésen nincsenek kameralyukak, ami más repülőtereken gyakori.

Mikor érdemes Maho Beachre menni?

A nagy amerikai szállító repülőgépek, például a Boeing 737-es, az Airbus A320/321-es vagy a Boeing 757-es délután szállnak le. Az első érkezések 12:30 körül kezdődnek, az utolsóak pedig 18:00 körül.

Az Európából érkező legnagyobb hosszú távú Airbus A330-asok, amelyeket az Air France és a KLM üzemeltet, 14:30 és 16:00 között szállnak le.

A reggeli forgalomban ismét ritkább légitársaságok érkeznek a környező szigetekről.

A legkisebb légcsavaros gépek és magánrepülők egész nap repülnek.

Szolgáltatások a tengerparton

A strand déli végén a világ leghíresebb strandbüféjében, a Sunset Barban frissülhet fel.

Teljes értékű meleg ételek (kb. 25 usd), hideg snackek (10 usd-tól) és alkoholos koktélok (12 usd és 18 usd között) közül választhat.

Közvetlenül a bárban van egy képernyő telepítve az aktuális érkező és induló járatokkal, valamint a híres szörfdeszka, ahol a személyzet minden reggel felsorolja a nagy gépek érkezését.

A Sunset Barhoz több kis üzlet is kapcsolódik, ahol ruhákat (lehet például sapkát vagy napszemüveget vásárolni) vagy kozmetikumokat árulnak.

A Sunset Baron belül WC-k is vannak, amelyek 1 usd-ért (csak készpénzért) minden látogató számára nyitva állnak.

Zuhanyzók és nyugágyak

A Maho Beachen nem állnak rendelkezésre hidegvizes zuhanyzók.

Jó idő esetén napozóágyak és napernyők bérelhetők a strand déli oldalán, a Sunset Bar közelében. Egy 2 napozóágyból és 1 napernyőből álló készletért 35 usd-ot kell fizetni naponta.

Szupermarket

A strand északi végén, a körforgalom közelében található "Maho Market" nevű rendszeres "Maho Market"-ben vásárolhat élelmiszert vagy drogériát.

Ez egy nagyszerű és olcsó lehetőség, hogy teljes ellátást szerezzen a tengerparti tartózkodásához.

A szupermarketben van melegétel-pult is (kb. 9 usd 400 grammért).

Milyen a fürdőzés Maho Beachen?

A strandot finom, világos homok borítja, a vízbe való bejutás részben sziklás, de kényelmes és biztonságos. A bejárattól számított kb. 5 méter után azonban elég meredeken lejt az alja.

Vegye figyelembe, hogy különösen a reggeli és kora délutáni órákban a strand a főszezonban rendkívül zsúfolt. Ez főként annak köszönhető, hogy ilyenkor a sziget általában tele van a napközben Philipsburgban kikötő sétahajókról érkező emberekkel.

A strand 15:00 óra körül válik még zsúfoltabbá.

Ekkor a Maho Beach-től délre és a kifutópálya déli szélén, egészen a Simpson Bay-ig tartó déli parton talál egy zsúfolt, fürdésre kiválóan alkalmas strandot.

Szállás Maho Beachen

Ha a repülőgép-látogatás a fő célja Szent Mártonon, és nem annyira az ár miatt aggódik, szálljon meg a tengerparthoz közeli üdülőhelyeken.

Kattintson a szálloda nevére a szabad helyekért és az árakért.

Kicsit olcsóbb szállodákat találhat a Burgeaux Bayben, a Maho Beach-től mintegy 300 méterre délre.

Hogyan juthat el a strandra?

Maho Beach könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel.

A kisbuszok megállnak a körforgalomnál, és a Maho - Simpson Bay - Cole Bay - Philipsburg útvonalon közlekednek. A járatok napközben 5-10 percenként közlekednek, a viteldíj pedig a távolságtól függően 1,50 usad és 2 usad között van.

A minibusz a körforgalom környékén bárhol megállítható egy kézmozdulattal.

Autóval is lehetséges a szállítás, azonban nagyon nagy forgalomra kell számítani.

A Sunset bárban biztonságos parkolási lehetőség áll rendelkezésre napi 5 usd-ért. A repülőtér felé vezető főút mentén bárhol ingyenesen parkolhat a füves sávokon.

A szigeten való közlekedéssel vagy a taxiárakkal kapcsolatos részletekért lásd a Közlekedés fejezetet.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Sint Maarten-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.