Topper's Rhum Distillery

Toppers Rhum szeszfőzde

Lehet, hogy Szent Mártonon nincs akkora hagyománya a rumgyártásnak, mint a környező karibi szigeteken, de itt meglátogathat egy olyan lepárlóüzemet, ahol valódi karibi rumot készítenek a helyi cukornádból.

A 10 legjobb szálloda Sint Maarten területén

A szigeten jelenleg csak egy, a nagyközönség számára is nyitva álló lepárlóüzem működik. A Topper's Rhum ugyan csak 2008-ban kezdte meg a gyártást, de gyorsan a karibi rumok prémium márkájává vált, sőt, az Egyesült Államokban folyamatosan a 10-15. legkelendőbb karibi rum között szerepel.

Kirándulások és belépők

A Topper's Distillery egy családi vállalkozás, de lepárlóüzemük méretét tekintve a sokkal ismertebb márkákkal vetekszik.

A szeszfőzde létesítményeiben naponta rendszeres túrákat tartanak, amelyek során betekintést nyerhet a rum előállításába, és még néhány mintát is kóstolhat.

A túra körülbelül egy órán át tart, és naponta 5 alkalommal, 10:00 és 17:30 között tartják.

Javasoljuk az online foglalást, mivel különösen azokon a napokon, amikor több nagy tengerjáró hajó érkezik egyszerre Sint Maartenre, a kapacitás hamar elfogyhat.

A szeszfőzde megtekintéséért jelenleg 33 usd-ot kell fizetni.

Információk és foglalás a weboldalon: toppersrhumtours.com.

Hogyan juthat el oda

A Topper's Rhum Distillery közvetlenül a Cole Bay és Simpson Bay közötti főúton található. A lepárlóüzem előtt ingyenes parkolási lehetőség áll rendelkezésre.

Ezen az úton egy nagyon forgalmas minibuszjárat is közlekedik a Philipsburg - Cole Bay - Simpson Bay - repülőtér - Maho útvonalon.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Sint Maarten-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.