Sint Maarten - biztonság és egészségvédelem

Saint Martin

Milyen egészségügyi kockázatokkal kell számolni Szent Mártonon? Biztonságos-e, és hol a legmagasabb a bűnözés?

A 10 legjobb szálloda St. Martinon

Egészségügyi kockázatok

A szigeten nem tapasztalták semmilyen egzotikus betegség megnövekedett előfordulását. Alkalmanként előfordulnak dengue-láz kitörések, de ezek inkább elszigetelt esetek.

Ami a tengert illeti, fokozott óvatosságra int a sziget keleti oldalán, amelyet a meglehetősen kiszámíthatatlan Atlanti-óceán fürdet. Nagyok a hullámok és erős hátsó áramlatok lehetnek.

Egészségügyi ellátás és lehetséges kezelés

Szent Márton fejlett területnek számít, fejlett és kiváló egészségügyi ellátással. Biztosítási kártya felmutatásával az Európai Unió bármely állampolgára jogosult ingyenes kezelésre a francia oldalon található kórházakban és klinikákon.

Minden turistának tudnia kell, hogy a biztosítási kártya felmutatásával történő kezelés csak a legszükségesebb költségeket fedezi, és súlyosabb sérülések esetén jobb, ha előzetesen utasbiztosítást köt a biztosítótársaságánál.

A holland oldalon a holland állampolgárok kivételével mindenkinek teljes mértékben fizetnie kell az orvosi ellátásért.

Ivóvíz

A vezetékes víz biztonságos, de többnyire a tengerből származó sótalanított víz. Javasoljuk, hogy palackozott vizet igyon, amely általában a helyi üzletekben kapható.

Veszélyes állatok

Veszélyes állatok előfordulása Szent Mártonon valóban nagyon ritka.

A szigeten nincsenek mérges kígyók vagy pókok. A halálos ferde-lándzsás kígyó egy behurcolt faját már látták itt, de statisztikailag egyetlen harapásos eset sem történt, és valószínűleg csak néhány példány él a szigeten.

A kóbor állatok közül gyakran találkozhatunk kutyákkal az utcákon. Különösen a városok peremén fordulnak elő nagy számban. Legtöbbször valójában nem is kóbor kutyákról van szó, amit a nyakörvükről lehet megállapítani. A helyiek azonban gyakran szabadon engedik kutyáikat a házaik körül.

A kutyák általában nem agresszívak a gyalogosokkal szemben, de előfordulhat, hogy - különösen falkában - őrzik az otthonukat. Ilyenkor célszerű a környéken sétálni, vagy megvárni a gazdát.

Ami a tengert illeti, cápákat például csak alkalmanként és főleg nagyobb mélységben lehet látni, így a turistáknak nem kell túlságosan aggódniuk miattuk. A búvárok számára a sérülés veszélye inkább akkor áll fenn, ha tengeri sünökkel és hasonló tüskés állatokkal kerülnek kapcsolatba.

Kötelező védőoltások

Szent Mártonon nem szükséges védőoltásokat beadatni; ez egy átlagos, fejlett európai ország, ahol nincsenek trópusi betegségek.

Bűnözés

A bűncselekmények és a turisták elleni támadások ritkák Szent Mártonon, de az alapvető óvatosság továbbra is ajánlott. Ne hagyja őrizetlenül a holmiját, és legalább a szállodából való távozáskor tegye az értéktárgyakat a poggyászába.

Fokozott óvatosságra int, különösen a zsebtolvajok ellen, Marigot és Philipsburg fő városaiban, valamint az olyan kitett strandokon, mint Maho és Mullet Bay.

Általánosságban elmondható, hogy St. Martin a Karib-tenger egyik legbiztonságosabb szigete.

Fontos kapcsolatok

Ha St. Martinon tartózkodik, a következő telefonszámokat érdemes tudnia.

  • Segélyszolgálat - 15 (francia oldal), 912 (holland oldal)
  • Rendőrség - 17 (francia oldalon), 911 (holland oldalon)
  • Tűzoltóság - 18 (francia oldal), 919 (holland oldal)

Szent Márton nemzetközi telefonos előhívószáma +1.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.