Pic Paradis

Pic Paradis

A Pic Paradis hegy a legmagasabb csúcs Saint Martin szigetén. A 418 méteres magasságával több mint 70 méterrel haladja meg a Sentry Hill hollandiai részének legmagasabb csúcsát.

Foglaljon tengerparti szállodát kedvezménnyel a booking.com oldalon.

A Pic Paradis-ra nincs jelzett túraútvonal, de szinte egészen a csúcsig fel lehet hajtani autóval.

A Pic Paradis megmászása

A Hope Estate felé egy nagy kőbányán keresztül túlburjánzott, jelöletlen ösvények vezetnek, és a gyaloglás nem ajánlott.

A Pic Paradis-t ezért leginkább közúton lehet megközelíteni.

A Marigot és Grand Case közötti főútról a trópusi zöldövezetben kanyargó út szinte egészen a csúcsig vezet. A Pic Paradis alatt egy luxusfalu található bekerített villákkal és üdülőhelyekkel.

Az út mentén bárhol lehet parkolni (kivéve az utolsó kb. 150 métert, amely egy luxusszálloda üdülőhelye számára van fenntartva). Az út utolsó, kb. 500 méteres szakaszán egy nem túl meredek sétaútra érünk ki.

A kilátás a Pic Paradisról mindenképpen megéri az utat. A legszebb kilátás különösen a sziget északkeleti részén nyílik.

Az ösvény gyalogos szakasza az épületektől távol halad, és nem fogsz találkozni elszabadult kutyákkal vagy más állatokkal.

Maga az út, bár helyenként nagyon meredek, még a legkisebb autók számára is járható.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Sint Maarten-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.