Cotai Strip

Cotai Strip

A Taipa-sziget közepén fekvő terület, amelyet az ezredfordulón a szomszédos Coloane-szigettel való mesterséges összeköttetéssel hoztak létre, ma a világ első számú célpontja a kaszinók és a szerencsejátékok szerelmeseinek.

A "Cotai" név az egykori Coloane és Taipa szigetek nevének kombinációja, melyeket a kaszinóterület révén egyesítettek.

A kaszinókkal rendelkező szállodák árainak megjelenítése Makaóban

A híres Cotai Strip hatalmas szállodáival és kaszinóival már régóta túlszárnyalja Las Vegast a látogatók számát tekintve.

Inspiráció Las Vegasból

A makaói Cotai Strip nem tagadja, hogy Las Vegasból merített ihletet. A hosszú, széles sugárúton hatalmas szállodai üdülőhelyek és nyilvános kaszinók sorakoznak, amelyek a világ legnagyobbjai közé tartoznak.

A Cotai Strip számos kaszinóját és szállodáját ugyanazok a cégek üzemeltetik, mint a Las Vegas Stripet, így a szállodák vagy kaszinók nevének megjelenése mindenütt megtalálható.

A Cotai Strip előnye azonban Las Vegashoz képest a tömörség, ahol a kaszinók közel helyezkednek el egymáshoz, és a közöttük való mozgás könnyű gyalogosan, fedett és légkondicionált bevásárló árkádokon, automatizált egysínű síneken és buszokon keresztül.

Milyen kaszinók találhatók a Cotai Strip-en?

A Cotai Strip a Taipa-sziget központi részét jelenti.

Az Estr. és Istmo közötti központi sugárúton Makaó leghíresebb kaszinói sorakoznak szállodai üdülőhelyekkel és bevásárlóközpontokkal. Kattintson a szálloda nevére az elérhetőségek és árak megtekintéséhez.

A Venetian, a Parisian és a Londoner üdülőhelyek a Cotai Strip nevezetességei, amelyekben a városok leghíresebb nevezetességeinek másolatai találhatók, amelyekről elnevezték őket.

A Cotai Strip központi részén sétálva a velencei Szent Márk harangtorony, a párizsi Eiffel-torony és a londoni Big Ben másolatával találkozhat.

A Cotai Strip keleti részén találhatók Makaó legdrágább és legnagyobb kaszinói.

A Cotai Strip nyugati részén főként klasszikus nagy luxusszállodák találhatók, saját kaszinókkal, de ezek mérete nem éri el például a The Venetianét.

A kaszinók és bevásárlóközpontok bejárata

A Cotai Strip legtöbb kaszinójába csak 21 éves korig lehet belépni. Egyébként nincs közvetlen belépési díj, még akkor sem, ha nem a szállodában szállt meg.

A nagy kaszinókat hosszú, fedett folyosók kötik össze, amelyek tele vannak előkelő divatbutikokkal, ékszer-, csomag- és egyéb kiegészítő üzletekkel.

A nagyközönség számára a belépés valamennyi bevásárló árkádba ingyenes.

Közlekedés a Cotai Strip-en

A Cotai Strip a taxik mellett tömegközlekedéssel is meglehetősen könnyen megközelíthető.

A kaszinók és a makaói MFM repülőtér között automata monorail közlekedik, de a buszjáratok kényelmesebb és lényegesen sűrűbb szolgáltatást nyújtanak.

A következő buszok a Venetian, Parisian, Londoner és Studio City kaszinók között közlekednek a főútvonalon:

  • Praca de Ferreira do Amaral - 21A, 25, 25AX, 26A vonalak.
  • Történelmi központ (Ponte 16 megálló) - 26, 26A, MT4 vonalak.
  • Portas do Cerco (határátkelő a kínai Zhuhai felé) - 25, 25AX, 51X, MT4 vonalak
  • Repülőtér - 26-os, 51X, MT4 vonalak
  • Taipa kikötő - 26-os, MT4 vonal
  • Makaó kikötő - 56-os vonal
  • Hac Sa Beach - 15, 21A, 26A vonalak
  • Coloane - 15., 21A, 25., 26. vonal

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Makaó-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.