Makaó - turistavízum

Makaó

Milyen úti okmányokra van szükségem Makaóba utazáshoz? Át lehet-e lépni a Hongkong és Makaó, illetve a kínai szárazföld közötti határt vízum nélkül?

A 10 legjobb makaói szálloda

Vízum

Bár Makaó hivatalosan Kína része, kiterjedt autonómiájának köszönhetően legalább 2049-ig fenntartja saját vízumpolitikáját.

Ellentétben a szárazföldi Kínával, ahol a vízumot a nagykövetségen kell intézni, a világ országainak túlnyomó többségének állampolgárainak nincs szükségük vízumra Makaóba való beutazáshoz.

Az ország elhagyása után még 6 hónapig érvényes útlevél elegendő a Makaóra való utazáshoz.

A vízummal és a beutazási követelményekkel kapcsolatos teljes körű információkért látogasson el a makaói kormány hivatalos honlapjára: gov.mo.

Utazás Hongkongba

Hongkong ugyanolyan státusszal rendelkezik Kínán belül, mint Makaó, és az utazóknak sem kell turistafoltokkal rendelkezniük. Hongkong azonban különálló autonóm egység, ezért Makaóból Hongkongba utazva útlevéllel kell rendelkeznie. Vízumra nincs szükség.

Hongkongból Makaóba busszal vagy hajóval közvetlenül lehet utazni (Kínán kívül).

Utazás Kínába

Vízummal kell rendelkeznie, ha Makaóból a kínai szárazföldre utazik, annak ellenére, hogy technikailag egy országról van szó. Kína még a szárazföldi határon sem engedélyezi a rövid távú vízummentes belépést Makaóból történő utazáskor.

Egyéb dokumentumok

Makaó migrációs politikája nagyon nyitott. Nincs szállás- vagy pénzellenőrzés. Érkezéskor ki kell tölteni egy bevándorlási tartózkodási engedélyt, amelyet a repülőgépen adnak ki.

Makaó nem követeli meg a retúrjegyet vagy a következő célállomásra szóló jegyet, de a légitársaság megkövetelheti, ezért érdemes mindent készenlétben tartani.

Vámszabályok

Makaóba való belépéskor a külföldieknek ki kell tölteniük egy érkezési kártyát.

A vámmentesség keretében fejenként 1 liter alkoholt, 100 szál cigarettát, 10 szál szivart vagy 100 gramm dohányt hozhat be.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.