Makaó - Időjárás és a legjobb utazási idő

Makaó

Makaó szubtrópusi, nedves éghajlatú. Az éves átlaghőmérséklet 22,7 °C.

A nyár általában nagyon hosszú, forró és párás, a normál hőmérséklet 33 °C körül van. A tél viszont rövid, kellemes, 23 °C körüli hőmérsékletekkel, többnyire tiszta égbolt és alacsonyabb páratartalom mellett.

A nagyon rövid ősz általában napos, míg a rövid tavaszra a felhős égbolt és a gyakori köd jellemző.

A 10 legjobb kaszinókkal rendelkező szálloda Makaóban

Makaón a legélvezetesebb október és február között tartózkodni.

Időjárás és hőmérséklet az év során

Így néz ki Makaó időjárása konkrétan az év egyes hónapjaiban.

Időjárás januárban

Január nagyon kellemes hónap a kirándulásra és a város felfedezésére, ha nem kedveli a magas hőmérsékletet.

A napi átlaghőmérséklet 19°C-ra emelkedik, az időjárás többnyire derült, és az eső nagyon ritka, rövid záporok formájában.

Időjárás februárban

Február jó hónap Makaó meglátogatására, ha nem kedveli a perzselő hőséget. Az átlagos nappali hőmérséklet 20°C-ig emelkedik, és a legtöbb nap derült vagy részben felhős.

A levegő nem olyan tiszta, mint novemberben vagy decemberben, de még így is ideális az időjárás a városban való sétálgatáshoz. Kevés eső esik rövid záporok formájában.

Időjárás márciusban

Márciusban lassan véget ér a tél, a ködös napok és a sűrű köd egyre gyakoribbá válnak. Viszonylag kevés eső esik azonban, főként rövid záporok formájában.

A nappali hőmérséklet kellemes, 21 °C körüli.

Áprilisi időjárás

Bár április korántsem az év legcsapadékosabb hónapja, a páratartalom igen magas, ami gyakori ködöt és szürke, ködös égboltot okoz.

A viszonylag kellemes, 25 °C körüli hőmérséklet azonban elviselhetővé teszi a szabadban való tartózkodást.

Április vége felé kezdődik az esős évszak, de átlagosan csak minden 3. napon esik.

Májusi időjárás

Májusban a nappali hőmérséklet 29 °C körül ingadozik, és a télihez képest jelentősen megnő az esőzés.

Ritkán esik egész nap, de gyakoriak az egy óránál hosszabb ideig tartó heves záporok. Az esőzések közötti időszakokat azonban gyakran több órás tiszta égbolt váltja fel.

Időjárás júniusban

Június statisztikailag a legesősebb hónap Makaóban. Gyakran minden nap esik, és nem ritkák a tartós heves esőzések és zivatarok.

A páratartalom magas, és a 31 °C körüli hőmérséklettel együtt nagyon kellemetlenné teszi a szabadban való tartózkodást.

Időjárás júliusban

Júliusban kezdődik a tájfunok és az erős trópusi viharok fokozott kockázata. Átlagosan körülbelül 2 évente egyszer fordulnak elő ebben a hónapban.

A szokásos zivatarok gyakran előfordulnak, különösen az esti órákban. Még ha süt is a nap, az égboltot ködfátyol borítja.

Időjárás augusztusban

Az augusztus nagyon esős hónap, gyakoriak a zivatarok és a tájfunok veszélye, amelyek minden évben előfordulhatnak.

A levegő hőmérséklete rendszeresen 31 °C fölé emelkedik, így augusztusban legfeljebb a légkondicionált kaszinók látogatására alkalmas.

Időjárás szeptemberben

Szeptember az esős évszak utolsó hónapja, amikor egész nap eshet az eső, és fennáll a trópusi viharok vagy tájfunok veszélye.

A hőmérséklet a nyárhoz képest alig csökken, átlagosan 30°C körül alakul.

Időjárás októberben

Októberben jelentősen javul az időjárás. Néha előfordulhat tájfun vagy trópusi vihar, de átlagosan csak 6 nap esik egy hónapban, és általában csak enyhe és rövid záporok formájában.

A hőmérő átlagosan 28 °C-ot mutat.

November időjárása

November az egyik legjobb hónap Makaó meglátogatására.

Az égbolt többnyire tiszta, és csak nagyon ritkán fordulnak elő záporok. A nappali hőmérséklet kellemes 25 °C körül mozog, a páratartalom pedig viszonylag alacsony.

Időjárás decemberben

A december remek hónap a városlátogatásra, a szabadban való sétálásra és a látnivalók felfedezésére.

A hőmérséklet általában 20 °C körül alakul, és a legtöbb napon napos, tiszta az ég.

Hőmérsékleti táblázat az év folyamán

Makaó - A városállamot bármikor meglátogathatja

Hónap
Időjárás
Air
Január
nap
18 °C
Február
nap
18 °C
március
napos
21 °C
Április
eső
25 °C
talán
eső
28 °C
Június
eső
30 °C
Július
eső
32 °C
Augusztus
eső
32 °C
Szeptember
eső
30 °C
Október
nap
28 °C
November
nap
24 °C
December
nap
20 °C

Mikor kell költözni Makaó

A legideálisabb időszak Makaó meglátogatására az október végétől január végéig tartó időszak, amikor a hőmérséklet 22-28 fok körül van, és a páratartalom lényegesen alacsonyabb, mint nyáron. A nyári hónapokban a szabadban való tartózkodás kihívást jelent, mivel a hőmérséklet 30-34 fok körül mozog, és nagyon magas páratartalom mellett nem megfelelő az időjárás a hosszabb szabadtéri tartózkodáshoz.

Válassza ki a legjobb szállást Makaó felett

Makaó azonban városi célpont, és például a Taipa-szigeten található kaszinókban megszállva nem kell elhagynia a légkondicionált helyiségeket egész idő alatt.

Melyek a legjobb hónapok a látogatásra?

Októbertől januárig egyenletes időjárás uralkodik, a legkevesebb csapadékkal és a legkényelmesebb, 22 és 28 °C közötti hőmérséklettel. Ebben az időszakban átlagosan 3 naponta egyszer esik az eső, általában este vagy éjszaka. Az eső szórványosan és csak rövid záporok formájában fordul elő.

November, december és január eleje tiszta vagy félig felhős égbolt és tiszta levegő jellemzi a hónapokat, ami városnézésre hív, például a Makaó-toronyból.

Mikor van esős évszak Makaón?

A legnagyobb esőzések júniusban esnek, és az esős évszak szeptember végén, október elején ér véget. Ezekben a hónapokban naponta akár többször is eshet, akár hosszan tartó záporok is előfordulhatnak.

Ebben az időszakban havonta átlagosan 18 esős nap van.

Vannak tájfunok Makaón?

Igen, Makaó a gyakori tájfunok és trópusi viharok övezetében fekszik. Évente átlagosan egyszer csap le egy erős tájfun Makaóra.

A hurrikánszezon júliustól októberig tart. Statisztikailag a tájfunok legnagyobb gyakorisága szeptember elején vagy augusztus végén van.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.