Makaó - térkép és földrajz

Makaó

Keresi Makaó helyét a térképen? Ismerje meg Makaó összes földrajzi érdekességét.

Válassza ki a legjobb központi elhelyezkedésű szállodát

Hol található Makaó?

Makaó Kína déli részén található egy kis félszigeten és 1 szigeten. Partjait a Dél-kínai-tenger mossa.

A város a szárazföldi Kínával szomszédos, és a "HZMB" alagút- és hídkomplexum megépítését követően szárazföldi határa van a hongkongi különleges közigazgatási területtel.

Makaó online térképe

Tekintse meg Makaó számos térképét, hogy könnyen megtalálja, hol érdemes megszállni, hol a legnagyobb a látnivalók koncentrációja vagy a túraútvonalak.

Földrajz

Makaó a Makaó-félszigetből és a tőle délre fekvő 2 korábbi szigetből, Taipából és Coloane-ból áll. A szigetek közötti rekultivációval jött létre az új Cotai terület, amely főként új kaszinóknak ad otthont. Ez a terület gyakorlatilag egyetlen nagy szigetté olvasztotta össze a Taipa és Coloane szigeteket.

Általában az egész szigetet Taipának vagy Cotainak hívják, a "Coloane" kifejezést pedig különösen a sziget déli részén található, gyarmati építészetű falura használják.

1912 óta a terület 40 négyzetkilométerről 115 négyzetkilométerre megháromszorozódott az új mesterséges szigetek és félszigetek építésével. Makaó a világ egyik legkisebb területe.

A félszigeteket és a szigeteket hidak kötik össze.

Makaó szomszédos Zhuhai-val a kínai határon, és a két város között nagy az árucsere és a népességmozgás mindkét irányban.

Makaónak nincsenek szántóföldjei vagy kiterjedt természeti területei. Az egyetlen erdős terület az egykori Coloane-sziget, amelyen számos túraútvonal vezet keresztül.

Makaó számokban

A fejezet végén Makaó néhány érdekes földrajzi adatát is bemutatjuk.

  • A legmagasabb hegy - Coloane Alto (172 m tengerszint feletti magasság)
  • Leghosszabb folyó - Makaónak nincs természetes folyója.
  • Szomszédos területek - 2 (szárazföldi Kína, Hongkong)
  • A tengerpart hossza - 90 km
Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.