Makaó - hagyományos ételek

Makaó

Milyen ételeket nem szabad kihagyni a makaói tartózkodás során?

A makaói konyha

A makaói ételek a portugál és a kínai konyha egyedülálló kombinációja. A portugál uralom 400 éve alatt a hagyományos európai fűszereket és az olívaolajat, amelyeket az őshonos kínai konyhában nemigen használnak, ide importálták. A konyha típusai:

Portugál ételek - sok étterem azt állítja, hogy hagyományos portugál ételeket kínál, de csak a félsziget délnyugati csücskében található jobb éttermek kínálnak igazi hagyományos portugál ételeket. Próbálja ki a kacsa de cabidela-t (kacsapörkölt fazék) - nem néz ki túl díszesnek, de nagyon finom, bacalhau (sózott tőkehal), caldoverde (leves).
burgonyával, káposztával és chorizóval), feijoada (fazék főtt babbal és kolbásszal) és pastéis de nata (vaníliás leveles tészta, tojássárgájás krémmel töltött sütemény).

Taipa szigetén található az António és a Miramar, amelyek hagyományos portugál éttermek, de a drágábbak közé tartoznak. A Lord Stow's Bakery, a pékség, amely a Pastéis de nata-t híressé tette Makaón, Coloane-on található, a Margaret's Cafe e Nata pedig egy népszerű kávézó az óvárosban.

Makaói ételek - ez a kínai konyha portugál hatású kombinációja, különösen az európai fűszerek használata tekintetében. Sok étterem azt állítja magáról, hogy hagyományos portugál ételeket kínál, de elsősorban makói ételekről van szó. Az egyik legismertebb étterem a Riquexó.

A hagyományos ételek közé tartozik a mandulás keksz (szárított kínai keksz, hagyományos szuvenír), galinhas à africana (csirke piri-piri mártással), galinhas à portuguesa (csirke kókuszos curryvel), pork chop bun (makói hamburger - grillezett sertéshús zsemlében), beef jerky (szeletelt marhahús) és minch (darált hús burgonyaszeletekkel és rizzsel).

A dimsum (hússal töltött párolt sütemények) vagy a tenger gyümölcsei szintén nagyon népszerűek, és állítólag ezek Makaóban jobbak, mint Hongkongban. Az óvárosban rengeteg egyszerű éttermet találsz, ahol 3 0 MOP-ért kínálnak ételt, de az étlap többnyire csak kínaiul van, így képek alapján kell választani, vagy csak mutogatni valamire.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.