Makaó - mi a teendő

Makaó

Makaó egy nagyon változatos város, és azon kevés ázsiai városok egyike, ahol egy igazi történelmi központban sétálhatsz, ahol a 17. századig visszanyúló műemlékek találhatók.

Bár a legtöbb turista a kaszinók miatt látogat Makaóba, mi mindenképpen ajánljuk a várost azoknak is, akiket egyáltalán nem érdekel a szerencsejáték.

A 10 legjobb makaói szálloda

Kaszinók és szerencsejátékok

A szerencsejáték a legnagyobb üzlet Makaóban, és több profitot termel, mint Las Vegas.

Naponta kínaiak százai, valamint más nemzetiségűek látogatnak el a kaszinókba, hogy szerencsét próbáljanak. Makaó egyre népszerűbb szerencsejáték célponttá válik egész Ázsia, de Európa vagy Ausztrália számára is.

Milyen szabályok vonatkoznak a kaszinók látogatására?

Minden kaszinónak saját biztonsági őrei vannak, akik udvariasan, de szigorúan betartatják az összes szabályt.

 • A belépés 21 év feletti személyeknek engedélyezett, az életkort útlevéllel ellenőrzik.
 • Általában tilos a filmezés és a fényképezés, és a kaszinókban nem engedélyezett a laptopok és nagyobb elektronikai eszközök használata.
 • A normál kaszinók nem tartják be a szigorú öltözködési szabályokat, azonban a szandál, a szandál, a flip-flop vagy a nagyon rövid szoknya vagy rövidnadrág nagyon nem helyénvaló. Az álcázott ruházat nem elfogadható.
 • A kaszinókba nem léphetnek be ittas személyek.
 • Valamennyi kaszinó hivatalos pénzneme a hongkongi dollár, és csak nagyon kevés kaszinó fogadja el a helyi makaói pataca-t.

Milyen típusú játékokat kínálnak a makaói kaszinók?

A makaói kaszinók által kínált leggyakoribb szerencsejáték a baccarat, amely az összes kaszinó teljes nyereségének közel 80%-át adja együttesen.

További gyakori játékok a nyerőgépek, a Sic Bo, a blackjack vagy a póker. A rulett például a bevételek tekintetében a 11. helyet foglalja el.

Mennyibe kerül a kaszinóba való belépés?

A legtöbb makaói kaszinóba ingyenes a belépés, és az ingyenes belépést a nagyközönség is igénybe veheti, nem csak az egyes szállodai üdülőhelyek vendégei.

Hol vannak a legjobb kaszinók Makaóban?

A kaszinók általában szállodakomplexumokhoz és üdülőhelyekhez kapcsolódnak. Sok kisebb kaszinó csak egy vagy két szerencsejátékot kínál. Ha több szórakozásra vágyik, keresse fel a világhírű óriáskaszinókat, amelyek a világ legnagyobbjai közé tartoznak.

A szállodai üdülőhelyek árainak megtekintéséhez mindig kattintson az egyes kaszinók nevére.

Sands Kína

Ez a vállalat üzemelteti a 4 legnagyobb kaszinót Makaóban.

 • Venetian Macau - Ez még a világ 2. legnagyobb kaszinója is. A nyerőgépek mellett egy velencei stílusú bevásárlóközpontot is találsz, csatornákkal, gondolákkal és mesterséges égboltokkal. A szállodában helyet kapott egy Cirque du Soleil színház is.
 • Londoner Makaó
 • Párizsi Makaó
 • Sands Makaó

A Sands Makaó egyetlen kaszinója a város szívében található. A többi a Taipa-szigeten található.

Wynn

A Wynn kaszinói Makaó és a világ legnépszerűbb és legátfogóbb kaszinói közé tartoznak.

MGM

Az MGM üdülőhelyei a modern művészeti gyűjteményekkel és nagyszerű szolgáltatásokkal rendelkező gyönyörű épületeiről ismertek.

A kaszinókban van a legtöbb nyerőgép a makaói üdülőhelyek közül.

Melco

Ennek a cégnek a kaszinói remekül ötvözik a szerencsejátékot más szórakozási lehetőségekkel, például kiváló éttermekkel, mozikkal vagy élőzenei előadásokkal.

SJM

Az SJM Holdings korábban Makaó leghíresebb kaszinóit üzemeltette. Ma már elsősorban ikonikus épületeikről ismertek, de a játékkínálatot tekintve a modern és új kaszinók sokkal jobbak, különösen a Taipa szigetén.

Sétáljon a régi Makaó utcáin

Ázsiában kevés olyan várost találsz, amelynek hiteles történelmi központja az európai gyarmati korszakból származik.

Ellentétben a szomszédos, egykori brit Hongkonggal, ahol gyakorlatilag semmi sem maradt fenn a történelméből, Makaó meglehetősen kiterjedt történelmi központokkal gyönyörködtet.

A portugál hatások keverednek a 19. és 20. századi építészettel, valamint a kínai kultúrával, az 1990-es évekbeli lakásokkal és a modern építészettel.

A történelmi központot akár fél nap alatt is bejárhatja, de nyugodtan térjen vissza újra és újra, hogy újabb és újabb sarkokat fedezzen fel.

Vásárlás

Az alacsony adóknak köszönhetően a vásárlás egyre fontosabb része a látogatói élménynek. A városközpontban és a régi kaszinók környékén óvakodjon a túlárazott órákat, aranyat és hagyományos kínai készítményeket (pl. kínai Viagra stb.) áruló üzletektől.

A sziget szállodáiban bevásárló galériák találhatók, a bevásárlóközpontok területe és száma pedig egyre nő.

Ismert bevásárlóközpontok: a Venetian Macau Grand Canal, a Four Seasons és a Cotai Central szállodák üzletei, a The Boulevard at City of Dreams, a Dazzling Shopping Promenade of Galaxy Macau, a One Central Macau. A különböző útikönyvek ajánlásai ellenére a Fisherman's Wharfban való vásárlás unalmas, kevés az üzlet és kevés az ember.

Múzeumok

Rossz idő és tartós eső esetén több érdekes múzeumot is meglátogathatunk.

 • Makaói Múzeum (macaumuseum.gov.mo) - az egyik legjobb látnivaló. Makaó történelmét nagyon informatív és magával ragadó módon dolgozzák fel, de a világkép nagyon kínai.
 • Grand Prix Múzeum (mgpm.macaotourism.gov.mo) - A múzeum 1993-ban nyílt meg, és némi javításra szorulna. Az F1 kedvelői azonban így is élvezni fogják, és különböző, versenyeken részt vett formulákat mutatnak be.
 • Makaói Tudományos Központ (msc.org.mo) - Az egyedülálló építészeti épület, a kiállítás különösen az 5-13 éves gyerekek számára lesz érdekes.

Makaói Nagydíj

Minden ősszel a történelmi központot körülvevő félsziget utcáit Monacóhoz hasonló versenypályává alakítják át.

Mikor van a Makaói Nagydíj?

A Forma-1-es és motorkerékpárversenyeket minden évben november közepe körül rendezik meg.

Hol lehet jegyet vásárolni?

A nézőtéri jegyeket mindig csak a hivatalos honlapon vásárolja meg, ahol minden szükséges információt és az aktuális időpontokat is megtalálja.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.