Szent Márk harangtorony

Szent Márk harangtorony

A Szent Márk-templom Velence fő nevezetessége és Olaszország egyik legikonikusabb épülete. A szomszédos Szent Márk-bazilikához tartozik, bár nincs közvetlen kapcsolatban vele, és nem is a bazilikával együtt épült.

A legjobb hotelek a Szent Márk tér környékén

A Szent Márk Campanile kihagyhatatlan építmény, és 98,6 méterével messze a legmagasabb Velencében.

A harangtorony alapja egy okkersárga téglából épült masszív torony, amelynek tetején, mintegy 65 méteres magasságban egy kilátó loggia található, amelyet 5 harang vesz körül. A velencei harangtorony kilátójából a legszebb kilátás nyílik Velencére, és ezt a látványosságot a nagy turistatömeg ellenére semmiképpen sem szabad kihagyni.

A harangtorony építése és összeomlása

A Campanile története a 9. századig nyúlik vissza, amikor a szomszédos Szent Márk-bazilikával együtt elkezdték építeni, de csak majdnem 300 évvel később, a 13. században fejezték be. A következő 3 évszázad során a harangtornyot többször is súlyosan megrongálta a villámcsapás, és alaposan át kellett alakítani.

A harangtorony csak a 16. század elején nyerte el végleges formáját, ahogyan ma ismerjük, pontosabban 1513-ban, amikor ünnepélyesen elhelyezték a tetőn Gábriel arkangyal aranyozott szobrát és a szárnyas oroszlán, Szent Márk jelképének emblémáját.

1902-ben azonban minden látható ok nélkül több repedés jelent meg a tornyon, és néhány nappal később az egész összedőlt. Az összeomlás napján elhatározták, hogy pontosan az eredeti formájában újjáépítik, ami 10 évvel később, 1912-ben be is fejeződött.

Belépőjegyek és nyitvatartási idő

A kilátó naponta 9:45-21:15 között tart nyitva. Az utolsó belépés 20:45-kor lehetséges.

A belépődíj 10 eur minden korosztály számára (6 év alatti gyermekek számára ingyenes).

Erősen javasoljuk, hogy a jegyeket online vásárolják meg a hivatalos weboldalon. basilicasanmarco.skiperformance.com2 eurós felár ellenében. Ez az egyetlen módja annak, hogy egyáltalán feljusson a toronyba. Kérjük, hogy a jegyeket legalább 1 hónappal korábban vásárolja meg online.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Velence-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.