Teatro La Fenice

La Fenice

A híres La Fenice operaház viharos sorsot élt át, hiszen fennállása során többször is pusztító tűzvész sújtotta. A jelenlegi neoklasszicista épület 1792-ből származik, és számos világhírű opera bemutatójának volt tanúja (La Traviata, Rigoletto, La Bohème, Les Montagues et les Capulets stb.).

A 10 legjobb szálloda Velencében

A híres operaház - jegyárak

A La Fenice kívülről egy viszonylag visszafogottnak tűnő, egyszerű homlokzat mögé bújik, belülről azonban egy több mint 1000 néző befogadására alkalmas, hatalmas és pompás színházteremmé bontakozik ki. A La Fenice operaház a világ egyik leghíresebb operaháza, és ha kulturális élményben gondolkodik, amikor Velencébe látogat, akkor egy látogatás ebben az operaházban pont az önök kedvence.

A színház programjában balett- vagy musicalelőadások is szerepelnek, nagyjából minden harmadik nap adnak elő egy operát. A színház teljes programja megtalálható a színház honlapján: teatrolafenice.it/calendario.

A jegyeket, különösen az operákra, jó előre meg kell vásárolni (ideális esetben legalább egy-két hónappal korábban), és a galériákon 99 eurótól a nézőtér legjobb részein 400 euróig terjedő árakkal kell számolni.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Velence-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.