Santa Maria della Salute

Santa Maria della Salute

A Santa Maria della Salute bazilika a Canal Grande partján áll a Punta della Dogana negyedben, és tökéletesen látható a Szent Márk tér tengerparti részéből. A bazilika a Canal Grande és egész Velence egyik nevezetessége, és a város számos promóciós képén szerepel.

A 10 legolcsóbb szálloda Velencében

A bazilika főbejáratánál lévő sétányról gyönyörű kilátás nyílik a Canal Grande-ra.

Építészet és történelem

Velence legfontosabb barokk épülete a 17. század elején kezdett épülni, és hivatalosan 1631-ben fejeződött be. Uralkodó eleme a hatalmas fehér márványkupola, amelyet egy kisebb kupola, valamint egy kis harangtorony egészít ki.

A templomot Szűz Máriának szentelték, aki megvédte Velencét egy pusztító pestisjárvány idején, amely a város lakosságának nagy részét megfogyatkoztatta, és attól tartottak, hogy Velence teljesen eltűnik. A bazilikában található művészi ábrázolások többsége szintén a "fekete halálra" utal.

Míg a bazilika külseje nagyon látványos, és a város egyik égtájképét alkotja, a belső tereket meglehetősen takarékosan díszítik, és a híres velencei festő, Tiziano csodálatos mennyezetfestményeit helyezik előtérbe.

Belépőjegy és nyitvatartási idő

A bazilika naponta 9:30-12:00 és 15:00-17:30 között, vasárnap csak 10:00-tól és csak 17:00-ig látogatható. A részletes és naprakész nyitvatartási rendet a hivatalos honlapon ajánljuk megtekintésre.

A bazilikába a belépés ingyenes. Csak a gazdagon díszített sekrestyébe vagy a fürdőbe kell külön belépőt fizetni.

  • Belépés a sekrestyébe - 6 euró
  • Belépés a kupolába - 5 eur

Fizetni készpénzzel vagy kártyával lehet.

Hivatalos weboldal: basilicasalutevenezia.it

Helyszín és közlekedés

Közvetlenül a templom előtti sétányon, a főpályaudvarról a Canal Grande csatornán át a Lido di Venezia felé közlekedő 1-es számú gerincvonal vaporetto vízibuszának "Salute" nevű megállója van.

A szemközti partról a templomhoz 2 euróért gondola komphajóval is el lehet jutni.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Velence-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.