A dózse palota

A dózse palota

A pompás Palazzo Ducale a Grand Canal partján, a Szent Márk-bazilika közelében álló domináns épület.

A 14. századi épület gyönyörűen ötvözi a bizánci építészet és az európai gótika elemeit, így a "velencei gótika" egyedülálló példája.

A legjobb hotelek a Szent Márk tér környékén

A Velencei Köztársaság uralkodóinak székhelye mindenképpen megér egy látogatást belülről. A gazdagon díszített aranyszínű belső terek és a hatalmas freskók még azt sem hagyják nyugodni, aki általában nem érdeklődik az építészet iránt.

Építészet és egy kis történelem

A Dózse-palota 1340 óta szolgál a Velencei Köztársaság uralkodójának, a velencei dózsének rezidenciájaként. Ennek az államnak a fénykorában a velencei dózsék az európai kontinens leghatalmasabb politikai személyiségei közé tartoztak.

A palota első látásra lenyűgöz gyönyörű és szokatlan építészetével, amely mintha figyelmen kívül hagyná a fizika alapvető törvényeit. A második emelet nehéz, egységes tömbje ráül a finom és finom első emeletre, amely árkádjaival, árkádjaival és gazdag díszítésével rendkívüli esztétikai értéket képvisel.

Látogatás a palotában

A Dózse-palota belseje azonban mindenképpen megér egy látogatást. Számos teremben megcsodálhatjuk a mennyezeteken található csodálatos festményeket és freskókat, az aranyozott és gazdagon díszített falakat és portálokat, valamint a gyönyörű bútorokat.

A Nagytanácsterem 53 méteres hosszával Európa történelmi épületeinek egyik legnagyobb terme.

A látogatás a börtön kiállítását is magában foglalja, ahová a híres Ponte dei Sospiri hídon keresztül lehet bejutni, így a börtönben is végig lehet sétálni.

A látogatói túra önállóan vagy audio guide segítségével is elvégezhető.

Kérjük, hogy a túrára legalább 45-60 percet szánjon.

Belépődíjak és nyitvatartási idő

Az alapbelépő tartalmazza a Szent Márk téren található összes múzeumot: a Dózse-palotát, a Museo Correr-t, a Régészeti Múzeumot és a Marciana Könyvtárat. Csak a Dózse-palotára nem lehet olcsóbb jegyet vásárolni.

Javasoljuk, hogy a jegyet online vásárolja meg a weboldalon keresztül palazzoducale.visitmuve.it a várakozási idő csökkentése érdekében. Az 5 eurós online kedvezményes jegy csak a látogatás előtt legalább 1 hónappal történő vásárlás esetén érvényes.

A viszonylag drága belépődíj miatt általában nem alakulnak ki hosszú sorok még azok számára sem, akik a helyszínen szeretnék megvenni a jegyüket.

Ár a helyszínen Online ár (vásárlás 30 nappal korábban)
Felnőttek 30 eur 25 eur

Idősek 65+
Gyermekek 6-14 éves korig
Diákok 25 év alatt

15 eur 13 eur

A nyitvatartási idő szezontól függően változik.

  • Április 1. - október 31. Nyitva 9:00 - 19:00 (utolsó belépés 18:00-kor)
  • november 1. - március 31. Nyitva 9:00 - 18:00 (utolsó belépés 17:00-kor)
  • Május 1-jétől szeptember 30-ig péntekenként és szombatonként 23:00 óráig tart nyitva (utolsó belépés 22:00 órakor).

Hivatalos weboldal: palazzoducale.visitmuve.it

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Velence-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.