Ördögtorkolat és Trigrad-kanyon

Ördög torka

A szerény kis falu, Trigrad, amely magasan a Rodope-hegységben, a görög határ közelében, egy távoli területen fekszik, lélegzetelállító természeti látványával vonzza a turistákat. A legnagyobb látványosság a szűk Trigrad-kanyon, amely több mint fél kilométer hosszú és 350 méter magas.

Alján a vad Bujnov folyó folyik, és egy túraútvonal vezet rajta végig a második látványossághoz, az Ördögtorkolathoz.

Ez egy több mint egy kilométer hosszú barlangkomplexum, amelybe a Balkán-félsziget legnagyobb, 42 méter magas földalatti vízesése zuhan lenyűgözően a Trigrad-kanyonból. Az egész komplexumot egy több mint 100 méter hosszú és 35 méter magas barlang uralja. Trigrad falutól a barlangok egy kényelmes túraútvonalon kb. 1,5 km-re találhatók.

A barlang naponta 9:15-től 16:15-ig tart nyitva, a belépődíj 3 bgn, diákoknak 2 bgn. Fizetni csak készpénzzel lehet.

A következő völgyben, Trigradtól kb. 30 km-re található a gyönyörű Sasszem kilátó Iagodina falu felett, ahonnan látványos kilátás nyílik a Rodope-hegység nyugati részére. Iagodina faluból egy jelzett túraútvonalon kb. 2 km-en keresztül meredeken emelkedik felfelé.

Hogyan juthat el oda

Erősen javasoljuk, hogy Szófiában vagy Plovdivban béreljen autót, és a tömegközlekedéstől nem függve induljon el a hegyekbe.

Az utolsó város, ahová Plovdivból vagy Szófiából viszonylag sűrűn jár busz, Devin. Innen minden hétköznap délután kisbusszal lehet eljutni Trigradba, és kora reggel vissza.

Bár az egész terület csak egy rövid autóútra van Görögországtól, a legközelebbi járható határátkelő majdnem 100 km-re van.

Árak összehasonlítása - autófoglalás

Szállás

Trigradban és Iagodinában számos kis panzió és vendégház található. A választék meglepően széles, és az átlagárak 18 eur 29 eur körül vannak éjszakánként egy kétágyas szobáért.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Bulgária-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.