Bulgária - internet és aljzatok

Bulgária

Tudja meg, hogy szüksége lesz-e adapterre a konnektorhoz, amikor Bulgáriába utazik, vagy hogy milyen széles körben elérhető az internet és a mobiljel.

Szálláshely keresése Bulgáriában

Elektromosság és konnektorok

Bulgária elektromos hálózata 220 V-os és 50 Hz-es frekvencián működik, amely értékeket az általánosan használt készülékek túlnyomó többsége gond nélkül elfogad.

Bulgáriában akonnektorok és dugaljak főként F típusúak (úgynevezett Schuko típus), ritkábban C típusúak.

Az F típusú aljzat két lyukkal és egy pár földelőcsíkkal rendelkezik a tetején és az alján.

A C típusú konnektorok nem rendelkeznek földeléssel (ezt kétfázisú védelem helyettesíti), könnyen csatlakoztathat például egy mobiltelefon-töltőt vagy egy borotvát.

  • F és C típusúaljzatok
  • Feszültség - 220 V
  • Frekvencia - 50 Hz

Internet

Bulgária az EU része, így a mobiladatok roaming felár nélkül működnek minden uniós, izlandi, norvég és brit állampolgár számára.

Bulgáriában a lakott területeken jó az internet-lefedettség, de a hegyvidék távolabbi részein problémák adódhatnak.

A nyilvános wi-fi hálózatokat a szállodák és panziók túlnyomó többsége kínálja, és számos nagyobb étteremben is elérhető.

Hívja a

A telefonálás tekintetében Bulgáriában ugyanazok a szabályok érvényesek az EU, Norvégia és az Egyesült Királyság mobilszolgáltatói számára, mintha belföldről telefonálna.

Tehát ugyanolyan áron és tarifával telefonálhat haza Bulgáriából, mintha az EU-ban, Norvégiában vagy az Egyesült Királyságban élne. Ne számítson extra roamingdíjakra, ha Bulgáriába utazik.

Ha az EU-n kívülről érkezik, gyorsan és egyszerűen szerezhet bolgár adatforgalmi e-sim-et az interneten. airalo.com.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.