Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo

A Stara Planina-hegység északi lábánál fekvő város nemcsak a külföldi turisták, hanem a bolgárok körében is népszerű látványosság.

Veliko Tarnovo Bulgária egyik legjelentősebb történelmi területe és a Balkán egyik legrégebbi városa. A kézzelfogható nyomok a Kr. e. 3. évezredig nyúlnak vissza, később (a Kr. u. 12. század körül) a város a Második Bolgár Birodalom központjaként vált híressé.

10 legjobb szálloda Veliko Tarnovo városában

1393-ban azonban az oszmánok bejöttek Veliko Tarnovóba, és az egész várost lerombolták. A Carevec-foknál lévő régi templom romjai és a cári palota azonban megmaradtak, és ma is népszerű turisztikai látványosságnak számítanak. A kiterjedt központot festői 18-19. századi házak egészítik ki.

Szófiából busszal körülbelül 3,5 óra, vonattal 5 óra alatt érhető el a város. A buszok óránként többször indulnak a központi buszpályaudvarról, az egy útra szóló jegy ára társaságtól függően körülbelül 20-35 bgn.

Várnából az út körülbelül háromnegyed órával rövidebb, a központi pályaudvarról gyakori buszjáratok indulnak, és az út 18 és 30 bgn közötti összegbe kerül.

A járatokat például a /bgrazpisanie.com oldalon keresztül lehet megtalálni.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Bulgária-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.