Plovdiv

Plovdiv

Lehet, hogy még sosem hallott Bulgária második legnagyobb városáról. Nem a tengerparton van, nem a hegyekben, de nagy hiba lenne kihagyni a bulgáriai körutazásból.

Itt találja az ókori, középkori és modern műemlékek talán legnagyobb koncentrációját a Balkánon. A legrégebbi műemlékek közé tartoznak az ókori trák erődítmények vagy a római amfiteátrum, ahol különböző színházi előadásokat tartanak a szabadban. Számos középkori templomot és mecsetet, valamint a történelmi központ festői utcáit is megcsodálhatja.

Egyszóval Plovdiv hasznát veszi változatos történelmének, ahol különböző kultúrák és népek találkoztak, és örökségük nagy része a mai napig fennmaradt.

Top 10 szálloda Plovdivban

A város nagyon könnyen megközelíthető Szófiából, néhány percenként induló buszokkal és vonatokkal. A vonat és a busz nagyjából ugyanannyi időt vesz igénybe, és az árak is hasonlóak (az egy útra szóló jegyek kb. 8 bgn. A plovdivi repülőtér is közel van a városhoz, ahonnan a Ryanair például Bergamóba, Charleroi-ba és Londonba repül.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Bulgária-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.