Rila hegység

A Rila hét tava

Bár Bulgáriát elsősorban tengerpartja miatt látogatják, nyugati része tele van magas hegyekkel. A legfontosabb kétségtelenül a Rila-hegység, amelynek legmagasabb hegye Bulgária és általában a Balkán legmagasabb hegye, a Musala a maga 2925 méterével.

A Musala hegyet hegymászófelszerelés nélkül is meg lehet mászni egy jelzett ösvényen Bistrica faluból, amely Borovets turistavárosától kb. 1 km-re található, vagy fel lehet menni a hegy jelentős részére egy drótkötélpályával.

Szálláskeresés a Rila-hegységben

Ha nincs bérelt autója, szálljon fel a Szófia déli buszpályaudvaráról (nem a központi!) Samokov városába tartó buszra, ahol átszállhat egy Borovetsbe tartó kisbuszra. Mindkét járat nagyjából félóránként közlekedik, és a teljes út alig több mint 2 órát vesz igénybe.

A Rila-hegység legszebb helye azonban kétségtelenül a Hét Rila-tó vagy más néven a Rila hét ezüstgyöngye területe.

A hét gleccsertavakból álló csoport 2000 és 2500 méter közötti magasságban fekszik. A megközelítési út a parkolóból a Sapareva Banya városától mintegy 12 km-re lévő útról vezet. A legalsó tóhoz a legalacsonyabbra vezető ülőliftet is használhatja, a menettérti jegy ára 18 bgn.

Szófiából a Rila Shuttle turistabusz közvetlenül a felvonóhoz közlekedik 25 eurós áron.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Bulgária-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.