Ribeira Grande

Ribeira Grande

Az Azori-szigetek második legnagyobb városa, a 30 000 lakosú Ribeira Grande a fő kiindulópont São Miguel északi és keleti részének felfedezéséhez, és jó hely a szálláshoz.

A 10 legjobb szálloda São Miguel területén

Ribeira Grande gyönyörű történelmi központot, számos éttermet, kereskedelmi központot és remek feltételeket kínál a szörfözéshez és a háborgó tenger megfigyeléséhez közvetlenül a strandokról.

Látnivalók és látnivalók

A legszebb látnivalók közé tartozik a fotogén történelmi Ponte da Ribeira Grande híd, amely a névadó folyó völgye fölött ível át, amely a városközponton keresztül fut. A híd hagyományos gyarmati stílusban épült, fehér homlokzattal és fekete és barna bazaltkőszegéllyel.

Ugyanilyen stílusú a helyi óratorony (Torre do Relógio), amely a város fő nevezetessége. A hagyományos építészeti stílus a szép történelmi központ legtöbb házán is látható.

Strandok, úszás és szörfözés

Ribeira Grande azon kevés São Miguel-i városok egyike, amelyek partvidékén homokos strandok találhatók. Valójában inkább ez az egyetlen. Az itteni strandok egzotikus fekete vulkanikus homokból állnak, amelyek általában szépen megkeményednek, így remekül lehet rajtuk sétálni és futni, de jó időben napozásra is kényelmesek.

Közvetlenül a központban található a Praia do Monte Verde, de népszerűbb a Praia de Santa Bárbara a város nyugati szélén. Az úszás itt (mint az Azori-szigeteken mindenütt) inkább a nagyon fitt úszóknak ajánlott. A trükkös rész a nagyobb hullámok és az erős hátsó áramlatok, amelyek viszont szörfözésre ösztönöznek. Ez az egyik legnépszerűbb sport Ribeira Grandén, és nagy hagyománya van itt.

A teljesen kezdők számára is vannak szörfözési lehetőségek, hiszen számos szörfiskola található közvetlenül Ribeira Bravában, például a Santa Barbara szörfiskola.

A kevésbé gyakorlott úszók sem hagyhatják ki a klasszikus, mesterséges medencével rendelkező uszodát, amely a sétányon épült, mindössze néhány méterre a tengertől. Ők is élvezni fogják az egész napos belépőt, amelynek névleges ára 1,50 eur.

Szállás Ribeira Grande

A szállás Ribeira Grande-ban főként magánapartmanokban, kis vendégházakban és panziókban található. A legolcsóbbak árai 45 eurónál kezdődnek éjszakánként, az abszolút legjobb ár-érték arányú a város központjában található kis Casa Norte vendégház vagy a A Casa da Cascata amelyből remek kilátás nyílik az óratoronyra és a völgy fölött átívelő hídra.

Csak egy klasszikus szálloda van egy kis wellnessrészleggel és éjszakánként 150 eurótól kezdődő árakkal. A minőséget figyelembe véve azonban ez nagyon jó ár, és ha szereti a szép szállást minden kényelemmel, Hotel Verde Mar & SPA ***** ez az egyik legjobb São Miguelben.

Hogyan juthat el Ribeira Grandéba?

Ismerje meg a Ribeira Grande felé vezető közlekedési lehetőségeket.

Autóval

Nagyon kényelmes és gyors eljutni a városba Ponta Delgada felől, ahol egy teljes autópálya van (kb. 20 km), de a sziget peremén is, amely mentén egy jó I. osztályú út vezet.

Az utcai parkolás nem fizetős, de számítson nagyon szűkös körülményekre.

A nagyobb ingyenes parkolót a Piscinas Municipais uszodánál találjuk (elhelyezkedés a en.mapy.cz), illetve a központtól és az óratoronytól kb. 150 méterre (a következő címen). en.mapy.cz).

Hasonlítsa össze az autókölcsönző árait Sao Miguel városában

Busszal

Ribeira Grande könnyen megközelíthető busszal, de mint mindenhol az Azori-szigeteken, a buszjáratok használata esetén is mindig csak a városok környékén lehet utazni. Sajnos az aktuális menetrendek nem érhetőek el online, csak a 2013-as változat. A vonalak száma és a napi járatok száma azonban többé-kevésbé meg kell, hogy egyezzen.

  • Ponta Delgada - körülbelül óránként, 101, 102, 105, 106, 108, 110 + 103-as járatok, Pico do Fogo falun át vezető kerülővel.
  • Furnas - naponta 2x a 110-es vonal
  • Nordeste és az északkeleti partvidék falvai - naponta 4 alkalommal a 105-ös vagy 106-os járat.
  • Calhetas (csatlakozás a nyugatabbra fekvő vonalakhoz) - kb. óránként 1x 102-es vonal

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót São Miguel-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.