Vila Franca do Campo

Ribeira Seca

A sziget egyik legnagyobb városa, Vila Franca do Campo, a déli parton fekszik, és az egyik nagyon népszerű látnivaló, de a szálláshelyek egyike.

A 15. században épült település egy ideig a sziget legnagyobb és fővárosa volt, de az 1522-es nagy földrengés után minden hivatal Ponta Delgadába költözött.

Válassza ki a São Miguel-i szállodát kedvezménnyel

Vila Franca do Campo érdekes látnivalókat, szép történelmi központot, valamint természeti szépségeket kínál a szárazföldön és a tengerben. A környező területet ananász- és narancsültetvények díszítik.

A város keleti végén található kikötő közelében úszhat és pihenhet a gyönyörű, fekete vulkanikus homokkal borított Praia Vinha D'Areia strandon.

A Nossa Senhora da Paz zarándokhely.

Az egész Azori-szigetek egyik leghíresebb látnivalója az Ermida de Nossa Senhora da Paz, a Béke Szűzanya kápolnája. A város fölött egy dombon áll, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész tengerpartra.

A kápolnát, amelynek ikonikus fehér lépcsőházát jellegzetes "azulejók", azaz kék csempékből készült képek díszítik, 1764-ben építették azon a helyen, ahol a 16. században egy pásztor állítólag Szűz Mária jelenését látta.

A lépcsőházba és a kápolnába a belépés ingyenes, de a belső tér gyakran zárva van, és csak vallási szertartások alkalmával nyitják ki.

A kápolnát autóval a városközpontból és az autópályáról nyíló, jelzett macskaköves utcán lehet megközelíteni.

Ilhéu de Vila Franca szigetecskéje

Alig 400 méterre a parttól egy egykori vulkáni kaldera maradványai emelkednek a tenger fölé egy kis, gyűrű alakú szigetecske formájában. A kaldera északi pereme azonban megtört, így a hajók bejuthatnak az egykori kráter belsejébe.

A kaldera sekély és nagyon nyugodt vize fürdőzésre és búvárkodásra hívogató. A majdnem teljesen zárt kráternek köszönhetően, amelybe a tengervíz csak egy keskeny nyíláson keresztül áramlik be, itt a legmelegebb a víz São Miguel egész szigetén, a termálforrásokat nem számítva.

Ha van legalább fél napjuk, mindenképpen ajánljuk a látogatást és a fürdőzést. Minden bizonnyal ez São Miguel egyik legszebb fürdőhelye.

Mivel a sziget védett természetvédelmi terület, a belépés napi 400 látogatóra van korlátozva (egy időben legfeljebb 200 fő), és csak június közepétől október közepéig látogatható.

A hivatalos kompok óránként egyszer, 10:00 és 17:00 között indulnak a szigetről Vila Franca központi kikötőjéből (az utolsó járat 18:10-kor indul vissza a szigetről).

A hajójegy oda-vissza 11,20 euróba kerül, és a korlátozott látogatószám miatt is mindenképpen ajánlott legalább néhány nappal előre foglalni a hivatalos honlapon keresztül: bilheteira.cnvfc.net.

Szállás a Villa Francában

A városban elég nagy a választék, a kis családi panzióktól kezdve a 70 eur/éj körüli árakkal a luxusabb szállodákig, 140 eur/éjtől felfelé.

A legnépszerűbb olcsó szálláshelyek közé tartozik a Pousada da Vila apartman közvetlenül a város központjában, míg a mainstream szállodák között van egy kedves Vinha da Areia Beach Hotel *** közvetlenül a tengerparton vagy egy fényűzőbb üdülőhelyen. Pestana Bahia Praia Nature & Beach Resort ****.

Nagyon stílusos szállást találunk a szállodában Convento de São Francisco Szent Ferenc egykori kolostorában, a város központjában.

Hogyan juthat el Vila Franca városába?

A város tökéletesen megközelíthető autóval az autópályán Ponta Delgada felől, ahonnan 25 km és alig fél óra alatt lehet ideérni.

Autóbérlés árak összehasonlítása - PDL repülőtér

Vila Franca azonban a város mérete miatt akkor is jó úti cél, ha nem szeretne autót bérelni. Ponta Delgada városából meglehetősen sűrűn közlekedő busszal juthat ide, hétköznapokon naponta körülbelül 12 alkalommal, hétvégén pedig 6-8 alkalommal. A hivatalos menetrendet utoljára 2013-ban frissítették, így a részletekről a helyszínen kell tájékozódni.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót São Miguel-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.