Furnas

Furnas

Furnas városa, amely az azonos nevű tó mellett fekszik, népszerű vulkáni turisztikai célpont. A Lagoa das Furnas partján a kéngőzölgő fumarolák között sétálhat, Furnasban pedig ne hagyja ki a forró források meglátogatását.

Válasszon akciós hotelt São Miguelben

Maga a város valóban gyönyörűen parkosított, számos park egész évben virágzik, az utcák tiszták, és nagyon ízlésesen kialakított közterületek jellemzik.

Közvetlenül Furnasban 4 termál- és vulkanikus aktivitású helyszínt élvezhet.

Caldeiras das Furnas és a Furnas-tó

A város keleti peremén a Caldeiras das Furnas telephely mellett található a gyönyörű Jardim da Courela kert. Ez egy ingyenesen látogatható nyilvános park, sok virágzó bokorral, hűs folyóval és számos iszapmedencével, kénes gejzírrel és ásványvízforrással.

Bár hivatalosan nem szabad itt úszni, legalább a lábát megmártózhat néhány iszapmedencében, de mindenképpen vegye figyelembe a figyelmeztető táblákat, amelyek tiltják a forró források érintését.

A helyi "vulkanikus étel", a Cozido das Furmas hagyománya a Caldeiras das Furnas parkban gyökerezik. Marhahúst és zöldségeket tesznek egy fazékba, amelyet a fumarolák helyén a földbe ásnak, és vulkáni gázok felett lassan megfőznek.

A város legvégén, a Furnas-tónál van egy kénes padok területe, amelyet természetesen nem lehet megérinteni, de több fából készült ösvény vezet át a városon, ahonnan a kilátást és a jellegzetes kénszagot is élvezhetjük. A belépés 3 eurót kóstál.

Terra Nostra park

Furnas minden bizonnyal legszebb helye a szálloda Terra Nostra Parkja, egy nagy kert, ahol számos ösvény kanyarog a sűrű zöld növényzetben, ezer színű cserjékkel és virágokkal.

A fő attrakció itt azonban a termál tó, ahol a gyógyvíz jótékony hatását különösen a bőrön érezhetjük. A Terra Nostra-tó talán nem túl hívogató hely a fürdőzésre, mivel a víz teljesen barna, de ha egyszer belemerülsz, nem akarsz majd kiszállni. A víz hőmérséklete állandóan 29 °C körüli.

Az ár tartalmazza a parkba való belépést, beleértve a tóban való fürdést is. Ha hezitálsz, hogy van-e értelme 10 eurót fizetni a parkba való belépésért, mindenképpen áldozz erre a pénzre. Véleményünk szerint a Terra Nostra Park az egyik legszebb, ember alkotta hely az egész Azori-szigeteken.

Poça da Dona Beija

A Poça da Dona Beija privát gyógyfürdője 5 kőmedencével büszkélkedhet, amelyekben a beépített vízeséseknek köszönhetően folyamatosan áramlik az iszapos vasvíz, ami a víz állandó változása mellett kellemes masszázshatást is eredményez. Az itt található víz különösen gyógyhatású a bőrre, hőmérséklete átlagosan 39 °C.

Bár ez a fürdő gyakorlatilag közvetlenül Furnasban található, mégis gyönyörű, vadregényes természet és a jellegzetes azori erdő veszi körül.

  • Ár: 8 eur
  • Nyitva tartás: naponta 8:30-23:00
  • Hivatalos weboldal: pocadonabeija.com

A fürdőbe előzetesen időpontot kell foglalni a fent említett weboldalon keresztül.

Szállás Furnasban

A termálforrásoknak köszönhetően a város számos gyógyszállóval várja a turistákat, amelyeket természetesen számos magánlakás egészít ki. A város emellett jó kiindulópont a São Miguel keleti felének túrázásához is. Itt számos étterem mellett például egy Spar szupermarket is található.

Hogyan juthat el Furnasba?

A várost legkönnyebben autóval lehet megközelíteni, mivel a szigetet körülvevő fő körgyűrűn fekszik. Azonban elég messze van a nagyobb városoktól ahhoz, hogy nagy legyen a forgalom. Furnasban az utak is csendesek és nyugodtak, és minden nyilvános parkolóhely ingyenes. A távolság Ponta Delgada városától 43 km.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat

Furnasba több buszjárat is közlekedik, sajnos az aktuális menetrendek nem érhetőek el online, csak a 2013-as verzió. A vonalak száma és a napi járatok száma azonban nagyjából egyeznie kell.

  • Ponta Delgada, Lagoa és Povoação - napi 3-4 alkalommal a 318-as vonal.
  • Ribeira Quente - naponta 5 alkalommal (hétvégén 2 alkalommal) 317-es vonal
  • Ribeira Grande - naponta 2x 110 (tovább Ponta Delgada felé, de hosszabb, mint a 318-as vonal).

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót São Miguel-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.