São Miguel - Időjárás és a legjobb utazási idő

Lagoa Sao Miguel

Az Azori-szigetek időjárása megfelel az Atlanti-óceán közepén uralkodó éghajlatnak, mivel az egész évben nagyon változékony, de ugyanakkor meglehetősen hasonló.

Általában magasabb a páratartalom, gyakori az eső vagy a köd. A nyári hónapokban csökken az esős napok száma, de egy hétig nem lehet számítani napsütéses tengerparti időre; júliusban vagy augusztusban átlagosan 10 esős nap van (novembertől márciusig kétszer ennyi).

Ritkán esik azonban egész nap egyhuzamban.

Legtöbbször változó mennyiségű, szakadozott égboltú záporokra lehet számítani, még a tél közepén is. Ráadásul a záporok általában földrajzilag jól körülhatárolhatóak, és ha egy helyen esik az eső, akkor nagy valószínűséggel 2 km-rel arrébb süt a nap.

A hőmérséklet nyáron eléri a 26 °C-ot, télen pedig napközben 17 °C-ra csökken.

Válasszon egy szezonon kívüli kedvezményes szállodát

A sziget egész évben gyönyörű és buja zöld, és még télen is sok virágzó növényt láthatsz. A gyönyörű hortenziák, amelyek szinte minden utat szegélyeznek az Azori-szigeteken, főként májustól szeptemberig virágoznak.

A víz hőmérséklete 19 °C körül van, de a szigeten termálforrások is találhatók, még a tengerparton is. Így még a téli hónapokban sem marad el a fürdőzés lehetősége.

Sao Miguel az év folyamán

Tudja meg, milyen az időjárás az év egyes hónapjaiban, és mikor esik a legtöbb eső.

Időjárás januárban

Januárban a szigeten csapadékos időjárás uralkodik, a hőmérséklet 14 és 19 °C között mozog, ami ideális az autós vagy gyalogos kirándulásokhoz, mivel ritkán esik egész nap. Tény azonban, hogy január az év egyik legsötétebb hónapja, a legkevesebb napsütéssel.

A záporok legfeljebb néhány tucat percig tartanak, és a tiszta égbolt és a sűrű köd váltakozik. Egyszóval ideális feltételek a drámai tájak fotózásához és a vezetés és a gyaloglás váltakozásához.

Időjárás februárban

A februári időjárás az Azori-szigetekre jellemző módon folytatódik. A nappali átlaghőmérséklet kellemes 17°C-on marad, a reggeli és éjszakai hőmérséklet pedig 12°C-ra csökken.

Egy hónapban átlagosan 13 esős nap van, de szokás szerint szinte soha nem esik megállás nélkül néhány tucat percnél tovább egyhuzamban. Február az utazásra is kiváló hónap, köszönhetően az év többi hónapjához képest általában olcsóbb repülőjegyáraknak.

Időjárás márciusban

A márciusi hőmérséklet nem sokban különbözik a télitől, 18°C körül mozog, gyakori és gyors időjárás-változásokkal. A részlegesen felhős égbolt átadja helyét a felhős égboltnak, amelyből könnyű, de gyakori záporok alakulnak ki, amelyekből köd képződik, amelyet a nap gyorsan eloszlat... és így tovább és így tovább.

Csakúgy, mint az év számos más hónapjában.

Áprilisi időjárás

Az áprilisi időjárás São Miguelben tipikusan áprilisi jellegűnek mondható, de ez itt nem sokat számít. Valójában az áprilisi éghajlat olyan, mint a tojás az év többi hónapjának feléhez.

A hőmérséklet 17 és 19 °C között mozog, és a napot gyakori időjárás-változások jellemzik. Napközben 5 alkalommal is elázhatsz, de áprilisban olyan többnapos, egymás utáni időszakok is előfordulnak, amikor általában csak részben felhős vagy felhős az ég, eső nélkül.

Májusi időjárás

Bár São Miguel egész évben zöld, a tavasz itt mégis érezhető a több virágzó növény és a frissebb zöldellő növényzet miatt. A hőmérséklet lassan emelkedik, és elérheti a 20°C-ot.

Az eső is lassan csökken, a heves záporok között hosszú időközök telnek el, de egy-egy kisebb eső még mindig bármikor eshet. Csakúgy, mint az év bármely más időszakában. Május végén a hortenziák komolyan virágozni kezdenek.

Júniusi időjárás

A nyár kezdetével a levegő tétován 21°C-ra melegszik, reggelente és esténként 16°C-ra csökken a hőmérséklet. Érezhetően kevesebb eső esik, mint télen, de még júniusban is bármikor elázhat. Az eső azonban olyan gyorsan távozik, ahogy jött.

Időjárás júliusban

Július a legkevésbé csapadékos hónap São Miguelen, és a főszezon. A szezon azonban nem sokat vesz ki a szállásárakból és a sziget zsúfoltságából.

A nappali hőmérséklet akár a 25 °C-ot is elérheti, az eső pedig szinte kizárólag nagyon rövid záporok formájában fordul elő, de ezek a nap bármely szakában előfordulhatnak.

Az égbolt többnyire részlegesen felhős, a természet pedig teljes virágzásban van, a hortenziák a csúcson.

Időjárás augusztusban

A hőmérséklet augusztusban statisztikailag a legmagasabb az év során, rendszeresen 25 °C fölé emelkedik, de ritkán esik 18 °C alá.

De még a magasabb nyári hőmérséklet sem okozza a táj kiszáradását. Bár lényegesen kevesebb eső esik, mint télen, mégis szinte minden nap esik legalább valahol egy zápor a szigeten. A nyaralást azonban nem befolyásolja jelentősen az eső, mivel a legtöbbször részben felhős lesz az idő.

Időjárás szeptemberben

São Miguelen még szeptemberben is közel nyárias, 22-25 °C körüli hőmérsékletet tartanak, amelyet rendszeresen rövid záporok és felhők váltakozása, részben felhős és derült égbolt egészít ki.

Szeptemberben a hortenziák lassan virágoznak, leveleik gazdag színárnyalatúvá válnak. Ez a hónap az év egyik legjobb hónapja az utazók számára. Az időjárás többé-kevésbé nyárias, a jegyárak pedig lényegesen alacsonyabbak, mint az ünnepek alatt.

Időjárás októberben

Az ősz kezdetét São Miguelben a lassan 22 °C körülire csökkenő hőmérséklet és az egyre gyakoribbá váló záporok jellemzik.

Mivel azonban már tudjuk, hogy az Azori-szigeteken az év bármely szakában számítani kell esőre, a kabát és a jó bakancs amúgy sem fog hiányozni, ezért október is nagyon jó hónap a sziget meglátogatására.

Időjárás novemberben

A novemberi időjárás hasonló az októberihez. Számítson 18 és 21 °C közötti hőmérsékletre, a derült és felhős égbolt gyakori váltakozásával, erősebb, de gyorsan változó és ezért rövid ideig tartó záporokkal.

Az Azori-szigeteken nem hullanak a levelek, és a táj továbbra is buja zöld marad, sok növény még mindig virágzik.

Időjárás decemberben

A statisztikák szerint december az év legcsapadékosabb hónapja, havonta akár 20 esős nap is előfordulhat. Nos, az "esős" nagyon pontatlan kifejezés. A nyáron kívüli többi hónaphoz hasonlóan itt is ritkán esik hosszú ideig egyhuzamban. Jön egy zápor, fél óra múlva elmúlik, kisüt a nap, egy óra múlva újabb zápor jön, és így tovább, és így tovább.

Az átlagos nappali hőmérséklet 14 és 18°C közé emelkedik.

Hőmérsékleti táblázat az év folyamán

São Miguel - Hőmérséklet Ponta Delgada számára

Hónap
Időjárás
Air
Víz
Január
eső
16 °C
17 °C
Február
eső
16 °C
16 °C
március
eső
17 °C
16 °C
Április
eső
17 °C
16 °C
talán
eső
19 °C
17 °C
Június
napos
21 °C
20 °C
Július
napos
23 °C
22 °C
Augusztus
napos
25 °C
23 °C
Szeptember
eső
24 °C
23 °C
Október
eső
21 °C
21 °C
November
eső
19 °C
20 °C
December
eső
17 °C
18 °C

Mikor kell költözni São Miguel

Az Azori-szigetekre valószínűleg túrázni fog, ezért a tavaszi és nyári hónapokban, ideális esetben április és október között érdemes ide látogatni.

Hasonlítsa össze a Ponta Delgada repülőjegy árakat

A sziget még a téli hónapokban is túrázásra alkalmas körülményeket kínál, de több csapadékra kell számítani.

Ha a bálnafigyelési programot szeretné érdekesebbé tenni, az áprilistól szeptemberig tartó időszak szintén a legjobb.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.